Lucrarile de infiintare a sistemului de canalizare din Amzacea vor incepe pana in toamna

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Dupa incheierea procedurii de depunere a ofertelor privind licitatia lucrarii "Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea", administratia publica locala a inceput procedura de evaluare a ofertelor pentru desemnarea unei societati care va executa lucrarile.
Potrivit edilului comunei Amzacea, Constantin Radu, au fost depuse 5 oferte. O parte dintre acestea au fost descalificate, ramanand o singura oferta pentru a se verifica daca este conforma. Pana in toamna administratia locala Amzacea doreste atribuirea contractului de proiectare si executie, societatii castigatoare.
Lucrarea implica introducerea sistemului de canalizare a apei menajere pe o distanta de aproximativ 11.475 metri liniari. Prin implementarea proiectului "Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea", gradul de sanatate, gradul de igiena si de confort vor creste pentru locuitorii comunei Amzacea; protectia mediului si implicit a panzei freatice va fi sporita. Valoarea totala a investitiei inscrisa in studiul de fezabilitate este de 7.707.846 lei (cu TVA), din care Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a aprobat din bugetul de stat 7.018.152 lei, iar diferenta dintre aceste doua valori reprezinta cheltuiala neeligibila ce va fi suportata de U.A.T. Amzacea.
De asemenea, administratia publica locala a comunei Amzacea lucreaza pentru publicarea in SICAP (noul sistem de achizitii publice ce inlocuiteste SEAP) a lucrarii "Asfaltare strazi in comuna Amzacea, judetul Constanta". Investitia prevazuta de acest proiect se va intinde pe cele trei localitati ale comunei: Amzacea, Casicea si General Scarisoreanu, pe o distanta de 14,171 kilometri. Valoarea totala a investitiei prezentata in studiul de fezabilitate este de 13.370.623 lei din care MDRAPFE a aprobat, din bugetul de stat, suma de 12.891.413 lei; diferenta fiind cheltuiala neeligibila suportata de U.A.T. Amzacea.
Zile de distractie la Aqua Magic, pentru copiii din comuna Amzacea
Deoarece sunt in vacanta si au scapat de teme si grijile cursurilor scolare pentru aproximativ trei luni, elevii comunei Amzacea au parte de o surpriza deosebita din partea autoritatilor locale. Copiii din comuna Amzacea sunt programati la Aqua Magic in zilele de 3 si 4 iulie. Intr-o zi vor merge la parcul acvatic cei din Amzacea, iar in cea de-a doua zi copiii din General Scarisoreanu si Casicea.

Articole din editia din data de Iunie 2018

 • Gradinita din Dulgheru va fi reabilitata

  Administratie locala
 • Centrul pentru Tineret Tuzla, locul unde copiii din comuna Tuzla devin artisti

  Administratie locala
 • Lucrari de modernizare pe strada Atelierului, localitatea Satu Nou

  Administratie locala
 • Retea de canalizare si statie de epurare in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Lucrari de extindere a retelei de canalizare in comuna Fantanele

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771