Administrație locală

Licitatii pentru demararea investitiilor in comuna Oltina

Primaria comunei Oltina urmeaza sa atribuie contractul de executie pentru proiectul de infiintare a sistemului de canalizare in localitatea Oltina, depus prin Programul National de Dezvoltare Rurala (P.N.D.R.), submasura 7.2.
Proiectul ce presupe introducere a 11,7 kilometri de retea, construire statie de epurare monobloc si camine, si peste 40 de racorduri la proprietati are o valoare de aproximativ 1.000.000 de euro. Potrivit edilului Gheorghe Chirciu, acest proiect ce are in vedere construirea retelei de canalizare in localitatea Oltina se afla in faza de evaluare financiara a ofertelor si urmeaza in scurt timp desemnarea unei societati care va executa lucrarile.
De asemenea, edilul comunei Oltina a mentionat ca se lucreaza la doua proiecte ce au obtinut finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin PNDL. Aceste proiecte au in vedere: unul – „Reabilitarea si redimensionarea retelei de alimentare cu apa in localitatea Razoare, comuna Oltina, judetul Constanta” in valoare de 5.000.000 lei si celalalt – „Podete de drum si reamenajare vale Groapa Adanca in localitatea Oltina, jud. Constanta” ce vizeaza realizarea a 10 podete pentru dirijarea apelor pluviale in localitatea Oltina, cu o valoare de 3.500.000 lei. In prezent se intocmesc proiectele tehnice si urmeaza sa se publice in SICAP (fostul SEAP) documentatiile necesare pentru desemnarea unor societati care vor executa lucrarile pentru realizarea celor doua investitii.
Edilul sef al comunei Oltina, Gheorghe Chirciu a mai declarat ca un alt proiect ce a fost aprobat spre finantare, este proiectul depus pe Masura 7.6 prin PNDR, depus la AFIR (Agentia Fondurilor pentru Investitii Rurale) ce are in vedere reabilitarea caminului cultural din localitatea Razoarele, cu o valoare de 210.000 euro. Conform spuselor edilului urmeaza semnarea contractului de finantare.
Edilul Gheorghe Chirciu, a mai adaugat: „Mai avem un proiect de reabilitare gradinita in localitatea Oltina depus spre finantare prin Grupul de Actiune Locala (GAL) Dobrogea S-V in valoare de 160.000 euro. Am avut vizita pe teren si urmeaza sa se semneze contractul de finantare”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*