Proiect nou pentru infrastructura educationala a comunei Gradina

Mai 2018, Mirela Ionita

Administratie locala

Educatia este esentiala pentru comunitate, si de aceea, unitatile de invatamant-mediul educational in care elevii se dezvolta, au nevoie de renovari, mobilier, echipamente si material didactic. Infrastructura si facilitatile aferente educatiei primare, dar si profesionale constituie instrumente importante pentru formarea viitorului copiilor.

"Lucram la un proiect pe care il vom depune pentru obtinerea de fonduri europene prin intermediul Grupului de Actiune Locala (GAL) Constanta, pentru achizitionarea mobilierului necesar pentru gradinitele din localitatile Cheia si Gradina, dar si dotarea acestora cu echipamente IT: calculatoare, televizoare si echipamente de sonorizare. Valoarea acestui proiect, ce vizeaza ambele gradinite din comuna Gradina este de 80.000 de euro", a declarat edilul comunei Gradina, Gabriela Iacobici.
Edilul a mai mentionat ca pana la sfarsitul lunii mai, acest proiect trebuie depus in vederea obtinerii finantarii.
In ceea ce priveste proiectele aflate in desfasurare in comuna, la sala de sport se lucreaza la amenajare si curatenie in jurul cladirii, iar inaugurarea acesteia se va realiza la deschiderea noului an scolar. Referitor la casa mortuara din Cheia se lucreaza la imprejmuire. Tot potrivit edilului Gabriela Iacobici, marti, 15 mai s-a semnat ordinul de incepere a lucrarilor de infiintare a retelei de canalizare.
De asemenea, primarul comunei Gradina ne-a declarat ca se va infiinta o societate de gospodarire comunala pentru a prelua serviciul de distributie a apei potabile. Aceasta societate va fi in subordinea Primariei. Fiecare gospodarie are caminele de alimentare cu apa cu apometru in afara curtilor. In aceasta luna se va infiinta societatea, iar in cadrul sedintei de Consiliu Local se va stabili si aproba si organigrama.
Pentru data de 1 iunie, in care se sarbatoreste Ziua Internationala a Copilului, Primaria comunei Gradina pregateste pentru cei mici un program artistic. Spectacolul va cuprinde numeroase surprize pentru toti copiii de toate varstele din comuna Gradina.

Articole din editia din data de Mai 2018

 • Proiect nou pentru infrastructura educationala a comunei Gradina

  Administratie locala
 • Infrastructura rutiera din comuna Cerchezu, prioritatea administratiei locale

  Administratie locala
 • Festivalul Folcloric al Prieteniei si al Diversitatii Culturale -Ethnos Dobrogea International - Silistea, Editia a II-a

  Administratie locala
 • 9 mai - zi importanta pentru romani, celebrata la Medgidia

  Administratie locala
 • Sarbatoarea florii de salcam - comuna Pestera

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771