DNA cere pedepse de pana la 7 ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru Liviu Dragnea si ceilalti inculpati in dosarul DGASPC Teleorman si anularea suspendarii pedepsei din dosarul Referendumului Dragnea: DNA, pentru mine, vrea inchisoare pe viata

16 Mai 2018, Radu Petric

Administratie locala

DNA a cerut, la termenul de marti, pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea si pentru celelalte persoane cercetate in dosarul DGASPC Teleorman. Procurorii au cerut anularea suspendarii pedepsei din dosarul Referendumului in cazul liderului PSD. Liviu Dragnea a declarat, la iesirea de la instanta suprema, intrebat ce parere are despre pedeapsa ceruta de DNA in cazul sau, respectiv pana la 7 ani si 6 luni de inchisoare, ca, pentru el, procurorii anticoruptie vor inchisoare pe viata.

"DNA, pentru mine, vrea (inchisoare -n.r.) pe viata. Pentru mine si pentru alti oameni politici, vrea pe viata. Se doreste in continuare sa se continue cu aceasta serie de abuzuri, cu aceasta justitie cu probe contrafacute, cu amenintari si cu inscenari, dar sa nu fim foarte incruntati, pana la urma, instanta decide. Eu nu vreau sa influentez justitia. Niciodata nu mi-am permis sa imi dau cu parerea pe ce va face instanta, dar toate afirmatiile, toate acuzatiile, toate protestele au un singur scop : sa incerce sa influenteze decizia instantei", a declarat Liviu Dragnea, la iesirea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).
Liderul PSD a precizat ca a cerut achitarea in dosar si ca se considera nevinovat
"Am spus-o, noi cei care suntem tarati in acest proces, pentru noi este o poveste de viata. Sunt oameni care au fost acolo in sala, care au vietile distruse. Ma simt vinovat ca de asta sunt acesti oameni aici. Am afirmat cu tarie nevinovatia mea, nu am comis absolut niciuna din faptele presupusele fapte pe care DNA le-a aruncat in rechizitoriu. In ceea ce proveste munca in folosul comunitatii, eu am fost foarte clar, am spus ca sper sa nu se ajunga acolo, am solicitat achitarea si am mai spus ca eu muncesc in folosul comunitatii de peste 20 de ani de zile", a mai spus presedintele PSD.
Intrebat cum comenteaza ca doua femei au recunoscut acuzatiile care li se aduc in acest dosar, Dragnea a spus: "Asta era subiectul? Ca au recunoscut acuzatiile? Niciodata, cat am urmarit eu acuzatiile, nu au spus ca nu au fost. Eu am avut trei acuzatii, care au fost demontate la sedinta trecuta chiar de catre cele care m-au introdus in acest dosar. Doamna Alesu a spus ca eu nu am facut presiuni asupra dumneaei si nu am determinat-o nici sa le mentina in serviciu, ma rog, angajat-o, nici sa falsifice documente, doamna Stoica a spus-o clar si limpede ca nu am determinat-o eu sa se angajeze la Protectia Copilului si sa nu mearga la serviciu. Acestea au fost cele trei acuzatii ale DNA-ului care au fost demontate chiar de cele care le-au spus in fata procurorilor. De ce au spus procurorilor? Dupa ce a iesit in ultima perioada in spatiul public, normal ca te duci cu gandul ca si asupra dumnealor s-au facut presiunile care au fost facute asupra doameni Milos si pe care le-a explicat astazi".
Procurorii au cerut condamnarea la inchisoare cu executare pentru toti inculpatii din dosar
In cazul lui Liviu Dragnea, DNA a solicitat 7 ani si 6 luni de detentie si anularea suspendarii executarii pedepsei de doi ani din dosarul Referendumului. In cazul Bombonicai Prodana, procurorii si-au retras acuzatiile pentru ca a achitat prejudiciul.
"Solicitam condamnarea acestora la pedeapsa inchisorii. (..) Solicitam pedeapsa inchisorii cu executare in regim privativ de liberare", a spus procurorul de sedinta.
In ceea ce ii priveste pe Liviu Dragnea, Floarea Alesu si un alt inculpat, DNA a cerut pedepse orientate catre mediul prevazut de lege: 7 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals.
Referitor la presedintele PSD, procurorul a solicitat sa se constate ca faptele judecate sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat in dosarul Referendumului.
In cazul altor trei inculpati, DNA a solicitat pedepse sorientate catre minimum, 3 ani pentru abuz in serviciu si 6 luni pentru fals intelectual.
Pentru toti cei vizati de dosar s-au cerut pedepse complementare. In cazul celor care au apelat la procedura simplificata, procurorii au cerut inchisoare cu executare orientate catre minimum stabilit de lege, respectiv pentru Adriana Botorogeanu, Anisa Stoica si Nicusor Gheorghe.

Dragnea: Eu pledez in continuare nevinovat. In Romania, deciziile inca sunt luate de judecatori
Liviu Dragnea a declarat, marti, la ICCJ, referitor la cererea procurorilor de condamnare la inchisoare cu executare, ca in Romania deciziile "inca sunt luate de judecatori", mentionand ca pledeaza nevinovat.
"In Romania deciziile inca sunt luate de judecatori. (..) Eu pledez in continuare nevinovat", a declarat Liviu Dragnea.
Procurorii DNA au cerut, marti, la ultimul termen din dosarul DGASPC Teleorman, incetarea procesului penal in cazul Bombonicai Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, in conditiile in care aceasta a achitat prejudiciul.
DNA a sustinut, in sala de judecata, ca desi fapta exista, prejudiciul a fost achitat, iar astfel a renuntat la acuzatii.
Potrivit procurorilor, "in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma".
Astfel, precizeaza DNA, persoanele angajate formal au primit in total suma de 108.612 lei, suma cu care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman s-a constituit parte civila in procesul penal. Si fosta sotie a liderului PSD este judecata in aceasta cauza.
In ceea ce o priveste pe Bombonica Prodana, procurorii spun ca "in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 1 august 2010, in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si in calitate de sef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin incalcarea cu stiinta atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate, incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, nu a intreprins niciun demers de sanctionare a persoanelor respective".
Instanta suprema va anunta prima sentinta in dosarul lui Liviu Dragnea pe 29 mai
Instanta suprema va anunta prima sentinta in dosarul DGASPC Teleorman, in care este judecat Liviu Dragnea, pe 29 mai. Procurorii au cerut 7 ani si 6 luni de inchisoare pentru liderul PSD, iar in cazul fostei sale sotii au renuntat la acuzatii.

Articole din editia din data de 16 Mai 2018

 • Proiect nou pentru infrastructura educationala a comunei Gradina

  Administratie locala
 • Infrastructura rutiera din comuna Cerchezu, prioritatea administratiei locale

  Administratie locala
 • Festivalul Folcloric al Prieteniei si al Diversitatii Culturale -Ethnos Dobrogea International - Silistea, Editia a II-a

  Administratie locala
 • 9 mai - zi importanta pentru romani, celebrata la Medgidia

  Administratie locala
 • Sarbatoarea florii de salcam - comuna Pestera

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortură în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771