Primaria Ion Corvin executata silit pentru lucrarile "realizate" de fosta administratie

Aprilie 2018, Radu Petric

Administratie locala

Din cauza unor greseli ale fostei administratii, comuna Ion Corvin este nevoita sa plateasca catre anumite societati comerciale sume de bani ce insumeaza bugetul local pe 5 ani. Edilul, Marcela Radulescu este dezamagita ca nu se poate ocupa de proiectele ce tin de dezvoltarea comunei si ca este nevoita sa restituie sume imporante de bani pentru investitii europene ce nu au fost implementate corect de fostul primar.

Comuna Ion Corvin a obtinut in anul 2013 finantare europena pentru construirea unei statii de biogaz si a unei centrale eoliene.
In anul 2014, societatea italiana Soitek a demarat executia lucrarilor pentru implementarea proiectului "Eficientizarea consumului de energie electric in comuna Ion Corvin", care au constat in construirea si instalarea unui sistem eolian de producere a energiei electrice de 200 kW si a unei instalatii de producere a biogazului de 100 mc. Proiectul a fost finantat cu bani europeni, prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.
Prin realizarea acestei investitii ar fi fost facute economii consistente la bugetul local, avand in vedere ca energia electrica produsa de cele doua surse alternative ar fi fost folosita la asigurarea iluminatului public. Din pacate nu s-a intamplat asa... Proiectul european nu a fost realizat corect, cele doua surse de energie nu au fost puse in functiune si administratia locala este nevoita sa restituie banii catre Uniunea Europeana. Mai mult decat atat, administratia locala a platit catre Soitek suma din contracul de executie. Si acum este nevoita sa achite inca 25.000.000 de lei, avand in vedere ca proiectul nu a fost realizat finalizat si realizat corect.
Autoritatile locale sunt nevoite sa achite datorii si catre ENEL. In urma unei verificari a contorului general care inregistreaza kilowatii consumati pentru asigurarea iluminatului public, angajatii ENEL au constatat ca acesta nu functioneaza. In acesta situatie conducerea societatii a emis catre comuna Ion Corvin facturi cu energia electrica consumata in regim pausal pentru anii 2012, 2013, 2014.
"Nu este vina noastra ca ENEL nu a verificat contorul, care se afla intr-o cutie metalica sigilata la care doar ei aveau acces. Au decis sa ne factureze la pausal pentru o perioada de trei ani dupa o formula numai de ei inteleasa. Suma de bani a fost contestata in instanta si acum suntem buni de plata, desi vina este a angajatilor ENEL ", a precizat edilul Marcela Radulescu.
Edilul ne-am marturisit ca este dezamagita ca nu se poate ocupa de problemele actuale ale comunei si este nevoita sa bata pasul pe loc pentru a rezolva probleme din trecut. "Nu este normal sa platim 51.000.000 de lei pentru o eoliana care sta pe deal fara a functiona in loc sa repar scolile si drumurile din comuna, sa amenajez locuri de joaca pentru copii si centrul comunei. Este trist ca acesti bani ii puteam folosi pentru toti locuitorii din comuna, pentru a le crea conditii cat mai bune. Cert este ca daca proiectele accesate din fonduri europene nu sunt realizate corect, cetateanul trebuie sa plateasca", a mai spus edilul Marcela Radulescu.Articole din editia din data de Aprilie 2018

 • Comuna Silistea reprezentata la Festivalul International al Copiilor Corlu Turcia

  Administratie locala
 • DAPYX 2018, cel mai mare Festival de gen din Estul Europei

  Administratie locala
 • Titlu: Filmul "Scurtcircuit" - un film realizat dupa intamplari reale - difuzat la Tuzla

  Administratie locala
 • Romania, prin comuna Tuzla, partenera cu Turcia sub Protocolul "Arta si Cultura Universala"

  Administratie locala
 • Comuna Ostrov se mandreste cu rezultatele deosebite ale elevilor de la Liceul Regele Carol I

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771