Sedinta de Consiliu Local pentru concesionarea pasunii comunei Ciobanu

Aprilie 2018, Radu Petric

Administratie locala

Primarul Tudorel Gurgu impreuna cu alesii locali s-au intanit in data de 24 aprilie pentru a sustine sedinta ordinara de Consiliu Local avand pe ordinea de zi patru proiecte de hotarare.

Intruniti in cadrul unei intalniri importante, alesii locali a dezbatut proiectele de hotarare trecute pe ordinea de zi, initiate de edilul comunei. Un prim proiect de hotarare a fost modalitatea de repartitie a pasunii comunei Ciobanu pentru fiecare de crescator de animale domiciliat in aceasta comuna. Autoritatile locale detinand tabelul cu fiecare proprietar de animale, cota exploatatie, incarcatura de animale si suprafata care ii revine fiecaruia. In comuna Ciobanu sunt 103 crescatori de animale, care au in total un efectiv de 1405 bovine si in jur de 6900 de ovine si caprine.
De asemenea in cadrul sedintei s-a aprobat modelul de contract pentru concesiune si s-a aprobat un alt proiect de hotarare privind stabilirea pretului pentru contractul de concesiune cu o valoare de 150 lei/ ha.
Un ultim proiect aflat pe ordinea de zi a facut referire la organizarea hramului bisericii din localitatea Ciobanu. In data de 8 mai enoriasii vor sarbatori hramul bisericii hramul Bisericii Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan Teologul, ce va cuprinde slujba si agapa frateasca.

Proiecte noi pentru educatie
In colaborare cu directorul Liceului Tehnologic din comuna Ciobanu, Marioara Mihai, autoritatile locale ale comunei lucreaza la un proiect pe care il vor depune prin PNDL 3, la deschiderea sesiunii. Acest proiect vizeaza reabilitarea termica a unitatilor scolare si schimbarea centralei termice. In prezent, conducerea Primariei Ciobanu reprezentata legal de edilul Tudorel Gurgu, poarta tratative in vederea gasirii unei solutii pentru dotarea cu calculatoare noi a laboratorului de informatica din liceul comunei Ciobanu. De asemenea, administratia publica locala Ciobanu a inaintat o cerere la Ministerul Tineretului si Sportului, pentru reabilitarea terenului de sport din localitatea Ciobanu si infiintarea unui teren de sport in Miorita.
Referitor la activitatile scolare desfasurate in ultima perioada, directorul Liceului Tehnologic Ciobanu, Marioara Mihai, a declarat ca in a doua zi din saptamana "Scoala altfel - Sa stii mai multe, sa fii mai bun", pe data de 17 aprilie 2018, elevii ciclului primar s-au deplasat la terenul de fotbal din localitatea Ciobanu pentru desfasurarea unor jocuri si concursuri sportive. Prima proba la care au participat elevii a fost un concurs de biciclete. La concurs, pe grupe de varsta, copiii au participat cu bicicletele primite in dar anul trecut de 1 Iunie din partea edilului Tudorel Gurgu si a Consiliului Local.

Articole din editia din data de Aprilie 2018

 • Comuna Silistea reprezentata la Festivalul International al Copiilor Corlu Turcia

  Administratie locala
 • DAPYX 2018, cel mai mare Festival de gen din Estul Europei

  Administratie locala
 • Titlu: Filmul "Scurtcircuit" - un film realizat dupa intamplari reale - difuzat la Tuzla

  Administratie locala
 • Romania, prin comuna Tuzla, partenera cu Turcia sub Protocolul "Arta si Cultura Universala"

  Administratie locala
 • Comuna Ostrov se mandreste cu rezultatele deosebite ale elevilor de la Liceul Regele Carol I

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Infrastructura educațională în atenția primarului Tudorel Gurgu

  Administratie locala
 • Primăria Albești vrea să modernizeze drumurile din comună

  Administratie locala
 • Planuri pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Cerchezu

  Administratie locala
 • Planuri pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Cerchezu

  Administratie locala
 • Primăria Saligny a solicitat fonduri guvernametale pentru dezvoltarea comunei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771