Licitatii pentru reteaua de canalizare si asfaltarea drumurilor din comuna Amzacea

Aprilie 2018, Radu Petric

Administratie locala

Primaria comunei Amzacea, demareaza procedurile necesare pentru atribuirea lucrarilor privind proiectele ce au obtinut finantare de la Guvern prin PNDL 2 (Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a II a). In urma desemnarii societatilor ce vor executa investitiile, conducerea Primariei Amzacea a mentionat ca cele doua lucrari vor fi realizate in paralel.

Tot potrivit conducerii Primariei Amzacea, proiectul "Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea", este in stadiul de licitatie pe SEAP in vederea atribuirii lucrarii. Investitia ce se va realiza prin implementarea proiectului implica introducerea sistemului de canalizare a apei menajere pe o distanta de aproximativ 11.475 metri liniari. Valoarea totala a investitiei inscrisa in studiul de fezabilitate este de 7.707.846 lei (cu TVA), din care Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a aprobat din bugetul de stat 7.018.152 lei, iar diferenta dintre aceste doua valori reprezinta cheltuiala neeligibila ce va fi suportata de U.A.T. Amzacea. Prin implementarea proiectului "Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea", se va ridica gradul de sanatate al acestora, va creste gradul de igiena ale localnicilor si de confort, va fi sporita protectia mediului si implicit a panzei freatice.
De asemenea, administratia publica locala Amzacea lucreaza si la finalizarea fisei de date pentru publicare pe SEAP a lucrarii privind proiectul "Asfaltare strazi in comuna Amzacea, judetul Constanta". Investitia prevazuta de acest proiect se va intinde pe cele trei localitati ale comunei: Amzacea, Casicea si General Scarisoreanu, pe o distanta de 14,171 kilometri. Valoarea totala a investitiei prezentata in studiul de fezabilitate este de 13.370.623 lei din care MDRAPFE a aprobat, din bugetul de stat, suma de 12.891.413 lei; diferenta fiind cheltuiala neeligibila suportata de U.A.T. Amzacea.
In alta ordine de idei, edilul comunei Amzacea, Constantin Radu ne-a informat ca autoritatile locale ale comunei desfasoara in prezent si lucrari de igienizarea, in toate cele trei sate arondate comunei. Au inceput lucrarile de curatenie, indepartarea vegetatiei uscate si a resturilor vegetale, dar si de varuire a bordurilor.

Articole din editia din data de Aprilie 2018

 • Comuna Silistea reprezentata la Festivalul International al Copiilor Corlu Turcia

  Administratie locala
 • DAPYX 2018, cel mai mare Festival de gen din Estul Europei

  Administratie locala
 • Titlu: Filmul "Scurtcircuit" - un film realizat dupa intamplari reale - difuzat la Tuzla

  Administratie locala
 • Romania, prin comuna Tuzla, partenera cu Turcia sub Protocolul "Arta si Cultura Universala"

  Administratie locala
 • Comuna Ostrov se mandreste cu rezultatele deosebite ale elevilor de la Liceul Regele Carol I

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771