Contract de finantare semnat pentru reteaua de alimentare cu apa potabila in comuna Baraganu

Aprilie 2018, Radu Petric

Administratie locala

In data de 5 aprilie 2018, edilul comunei Baraganu, Magdalena Neague, in cadrul intanirii cu presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu, a semnat contractul de finantare pentru proiectul "Alimentare cu apa a localitatii Baraganu si reabilitare alimentare cu apa a localitatii Lanurile". Investitia va fi realizata cu fonduri alocate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala.

1.664.753,00 este suma alocata Primariei Baraganu de catre MDRAPFE pentru proiectul "Alimentare cu apa a localitatii Baraganu si reabilitare alimentare cu apa a localitatii Lanurile". Cu aceste fonduri de la Guvern, autoritatile locale ale comunei Baraganu au de realizat caminele de apa si puturile, atat in localitatea Lanurile cat si in localitatea Baraganu; reteaua de apa fiind introdusa. In ceea ce priveste acest proiect prin care locuitorii comunei Baraganu vor beneficia de serviciul de alimentare cu apa, pana in anul 2009 s-a fost realizat 52% din lucrare, insa aceasta a fost abandonata din lipsa de fonduri.
Dupa semnarea contractului de finantare, potrivit edilului Magdalena Neague, se lucreaza la documentatia necesara pentru publicarea pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice). In urma licitatiei se va desemna societatea ce va executa lucrarea. In urma finalizarii acestei investitii, 2000 de locuitori ai comunei Baraganu vor beneficia de serviciul de alimentare cu apa potabila.
De asemenea, autoritatile locale Baraganu lucreaza si la repararea drumurilor din comuna. Edilul comunei Baraganu a mentionat ca in prezent se lucreaza la reabilitarea prin pietruire a doua strazi din localitatea Lanurile. Pentru aceasta lucrare Primaria comunei Baraganu a achizitionat piatra din fonduri proprii. Pentru restul drumurilor din satul Lanurile se va realiza reabilitarea drumurilor prin procedeul de casetare, folosindu-se piatra existenta. In localitatea Baraganu, autoritatile locale au realizat casetarea tuturor strazilor unde era necesar. Pentru executarea acestor lucrari, Primaria Baraganu a inchiriat utilajele de la Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP).
Edilul comunei Baraganu a mentionat ca, in cele doua localitati ale comunei, Baraganu si Lanurile, in paralel cu lucrarile de reabilitare, s-au realizat si lucrarile de curatare a santurilor de pe marginea drumurilor, pentru scurgerea si colectarea apelor pluviale, pentru ca aceasta sa nu mai ramana pe carosabil.
Magdalena Neague a mai precizat si faptul ca s-a finalizat curatenia in localitatea Lanurile, prin taierea ierburilor, indepartarea resturilor vegetale, a vegetatiei uscate, colectarea deseurilor, etc. si s-a dat ordin de incepere a acestor lucrari si in localitatea Baraganu.

Articole din editia din data de Aprilie 2018

 • Comuna Silistea reprezentata la Festivalul International al Copiilor Corlu Turcia

  Administratie locala
 • DAPYX 2018, cel mai mare Festival de gen din Estul Europei

  Administratie locala
 • Titlu: Filmul "Scurtcircuit" - un film realizat dupa intamplari reale - difuzat la Tuzla

  Administratie locala
 • Romania, prin comuna Tuzla, partenera cu Turcia sub Protocolul "Arta si Cultura Universala"

  Administratie locala
 • Comuna Ostrov se mandreste cu rezultatele deosebite ale elevilor de la Liceul Regele Carol I

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771