Amenajare teren de sport in localitatea Amzacea

28 Martie 2018, Radu Petric

Administratie locala

In urma demersurilor realizate pentru prelungirea contractului de finantare depus la AFIR (Agentia Fondurilor pentru Investitii Rurale) in vederea obtinerii de fonduri europene, administratia publica locala a comunei Amzacea va realiza reabilitarea si amenajarea unui teren de sport in comuna Amzacea.

Primaria comunei Amzacea a depus la AFIR in vederea atragerii de fonduri europene, proiectul ce prevede amenajarea unei baze sportive cu teren de fotbal cu gazon natural. Noul complex sportiv va beneficia de imprejmuire, locuri de parcare, tribune metalice, vestiare, dusuri si grupuri sanitare pentru jucatori (gazde si oaspeti), si arbitri. Terenul este amplasat la intrare in localitatea Amzacea dinspre Constanta, iar ca suprafata de joc, acesta va avea 5,850 metri patrati.
Aceasta investitie este dorita si mult asteptata de tinerii din comuna Amzacea, dar si de sustinatorii echipei acestei comunei. Echipa de fotbal a comunei Amzacea, Luceafarul Amzacea joaca in Liga a V a a Campionatului Judetean de Fotbal.
In prezent, potrivit edilului Radu Constantin, in ceea ce priveste acest proiect urmeaza ca lucrarea sa fie publicata pe SEAP in vederea desemnarii unei societati care va realiza investitia.
In alta ordine de idei, referindu-ne la proiectele comunei Amzacea ce au obtinut finantare de la Guvern prin PNDL 2 (Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a II a), conducerea Primariei Amzacea a mentionat faptul ca pentru proiectele "Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea" si "Asfaltare strazi in comuna Amzacea, judetul Constanta" au fost publicate pe SEAP documentatiile necesare in vederea organizarii licitatilor pentru realizarea investitiilor.
Potrivit edilului comunei Amzacea, Radu Constantin, in urma desemnarii societatilor ce vor executa investitiile, cele doua lucrari vor fi realizate in paralel.
Aceste proiecte prin serviciile oferite au menirea de a imbunatati nivelul de civilizatie a locuitorilor comunei Amzacea, vor ridica gradul de sanatate al acestora, vor creste gradul de igiena ale localnicilor si de confort, in acelasi timp va fi sporita protectia mediului si implicit a panzei freatice.
"Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea" implica un sistem de canalizare a apei menajere ce va avea o lungime de aproximativ 11.475 metri liniari. Valoarea totala a investitiei inscrisa in studiul de fezabilitate este de 7.707.846 lei (cu TVA), din care Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a aprobat din bugetul de stat 7.018.152 lei. Diferenta dintre aceste doua valori reprezinta cheltuiala neeligibila ce va fi suportata de U.A.T. Amzacea.
In paralel cu implementarea proiectului mai sus mentionat, investitia prevazuta de proiectul "Asfaltare strazi in comuna Amzacea, judetul Constanta" se va intinde pe cele trei localitati ale comunei: Amzacea, Casicea si General Scarisoreanu, pe o distanta de 14,171 kilometri de drum. Valoarea totala a investitiei prezentata in studiul de fezabilitate este de 13.370.623 lei din care MDRAPFE a aprobat, din bugetul de stat, suma de 12.891.413 lei; diferenta fiind cheltuiala neeligibila suportata de U.A.T. Amzacea.

Articole din editia din data de 28 Martie 2018

 • Healthy life is happy life, - Un nou proiect Erasmus Plus pentru Scoala Ciocirlia

  Administratie locala
 • Povestea regelui Dapyx

  Administratie locala
 • Administratie locala
 • "Noi toti, suntem Romania"!

  Administratie locala
 • Edilul Mariana Gaju a participat la Sesiunea Plenara a Comitetului European al Regiunilor la Bruxelles

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771