Lansare proiect ACTIVE "Cresterea competitivitatii prin perfectionare, viziune si educatie" in comuna Tuzla

Martie 2018, Mirela Ionita

Social

Miercuri, 28 martie 2018, incepand cu orele 10:00, in sediul Primariei comunei Tuzla are loc Conferinta de Presa pentru lansarea Proiectului ACTIVE "Advanced Competiveness Trough Improvement, Vision and Education" ("Cresterea competitivitatii prin perfectionare, viziune si educatie").

Primaria comunei Tuzla ia parte la proiectul "Cresterea competitivitatii prin perfectionare, viziune si educatie (ACTIVE)", avand ca parteneri din Romania: Primaria comunei Agigea si Primaria comunei Cumpana din judetul Constanta, si din Republica Bulgaria Primaria Municipiului Balchik din districtul Dobrich.
Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltarea Regionala in cadrul Programului INTERREG V-A Romania-Bulgaria, Axa Prioritara 4 "O regiune calificata si inclusiva", iar autoritatea contractanta este Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene din Romania.
Valoarea totala a proiectului (cu TVA) este de 446.981,32 Euro, din care: 379.934,1 euro-valoarea contributiei Uniunii Europene , 58.103,14 euro-valoarea cofinantarii nationale a Romaniei si Bulgariei, 8.944,08 euro-valoarea cofinantarii proprii a partenerilor de proiect.
Scopul Proiectului "Cresterea competitivitatii prin perfectionare, viziune si educatie (ACTIVE)" consta in schimbarea mentalitatii colective asupra mentinerii pe piata muncii a populatiei varstnice, prin asigurarea unei vieti mai sanatoase, mai productive, participative si independente pentru aceasta categorie sociala, cu impact pozitiv asupra sistemului general de protectie sociala, in beneficiul dezvoltarii macroeconomce nationale.
Grupul tinta al proiectului este format din 200 de persoane cu varsta intre 55-70 de ani, reprezentand 50 de participanti din fiecare locatie partenera in proiect.
Principalele activitati ale proiectului sunt:
1. Campanie de informare, publicitate si promovare a proiectului si a programului finantator.
2. Crearea la nivel local a unor centre de training pentru formarea grupului tinta al proiectului.
3. Elaborarea unei strategii regionale pentru asigurarea incluziunii pe piata muncii, a persoanelor in prag de pensionare si varstnice.
4. Organizarea si desfasurarea unui program de training vocational in meseriile: baby-sitter, agent de paza, instalator tehnico-sanitar, brutar/patiser si administrator de pensiune, si a unui program de perfectinare in cunoasterea limbilor straine si cunostintelor de baza in utilizarea calculatorului.
5. Definitivarea unor acorduri de colaborare intre partenerii de proiect si agentiile judetene/districtuale de ocupare a fortei de munca (Constanta, respectiv Dobrich).
6. Organizarea a doua targuri de munca in Constanta si Balchik, pentru angajatori, absolventii cursurilor ACTIVE, institutii publice si populatia in general.

Articole din editia din data de Martie 2018

 • Healthy life is happy life, - Un nou proiect Erasmus Plus pentru Scoala Ciocirlia

  Social
 • Povestea regelui Dapyx

  Social
 • Social
 • "Noi toti, suntem Romania"!

  Social
 • Edilul Mariana Gaju a participat la Sesiunea Plenara a Comitetului European al Regiunilor la Bruxelles

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Mesajul primarului Niculae Stan, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771