Modernizarea drumurilor din comuna Cobadin

Martie 2018, Adrian Nicarel

Administratie locala

Cele mai importante proiecte ale administratiei publice locale Cobadin din aceasta perioada vizeaza investitiile in infrastructura. Autoritatile locale doresc modernizarea drumurilor din comuna Cobadin dar si infiintarea retelei de alimentare cu apa in localitatea Negresti.
In prezent, Primaria Cobadin lucreaza la faza de proiectare si de obtinere a avizelor pentru reluarea lucrarilor de intretinere si modernizare a strazilor din localitatile Cobadin si Viisoara, ce au fost intrerupte in anul 2016, urmand mai apoi scoaterea la licitatie a lucrarii. Pentru acest proiect, contractul de finantare a fost semnat in anul 2012, cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin PNDL1 (Programul National de Dezvoltare Locala). Acest proiect prevede lucrari de modernizare a drumurilor in cele doua sate ale comunei. Din aceasta investitie s-a realizat un procent de 30%, urmand a fi realizata si diferenta.
In paralel, autoritatile locale ale comunei Cobadin realizeaza reabilitarea si amenajarea strazilor in localitatea ce poarta numele comunei. Strazile cuprinse in proiect sunt din localitatea Cobadin: str. Albinelor, Sos. Viisoarei, str. Sos. Constantei, str. Teilor, str. Trandafirilor, str. Spicului, str. Randunelelor, str. Depozitelor, str. Sos. Osmancei si din localitatea Viisoara: str. Zambilelor. Aceasta investitie se realizeaza cu fonduri europene obtinute de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (A.F.I.R.).
"Din cei 7,5 kilometri s-au asfaltat 20%, deoarece lucrarea a fost ingreunata de vreme, insa, suntem foarte multumiti de activitatea pe care o desfasoara societatea desemnata in urma licitatiei pentru realizarea acestei investitii", a declarat viceprimarul comunei Cobadin, Dinescu Ion.
In alta ordine de idei, viceprimarul comunei Cobadin a mai declarat ca in ceea ce priveste proiectul de infiintare a retelei de alimentare cu apa in localitatea Negresti, la sfarsitul lunii martie va fi finalizat proiectul tehnic si urmeaza scoaterea la licitatie a lucrarii. Lucrarea ce presupune introducerea sistemului de alimentare cu apa pe o distanta de 6 kilometri are o valoare de aproximativ 500.000 euro.

Articole din editia din data de Martie 2018

 • Healthy life is happy life, - Un nou proiect Erasmus Plus pentru Scoala Ciocirlia

  Administratie locala
 • Povestea regelui Dapyx

  Administratie locala
 • Administratie locala
 • "Noi toti, suntem Romania"!

  Administratie locala
 • Edilul Mariana Gaju a participat la Sesiunea Plenara a Comitetului European al Regiunilor la Bruxelles

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771