Reabilitarea caminului cultural din localitatea Pantelimon

Martie 2018, Radu Petric

Administratie locala

In paralel cu lucrarile de finalizare a caminului cultural din localitatea Runcu, conducerea administratiei publice locale a comunei Pantelimon, reprezentata legal de edilul Costel Armasescu doreste reabilitarea caminului cultural din Pantelimon prin atragerea de fonduri guvernamentale sau europene.

Investitiile privind caminele culturale sunt necesare in mediul rural pentru dezvoltarea din punct de vedere cultural al cetatenilor ce locuiesc in sate si comune. Cetatenii trebuie sa participe la activitati culturale si sa beneficieze de un spatiu adecvat in care sa organizeze intalniri sau evenimente ce vizeaza viata personala.
In cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local din comuna Pantelimon s-a aprobat documentatia necesara pentru reabilitarea caminului cultural din localitatea Pantelimon. Reabilitarea caminului presupune realizarea lucrarilor de reparatii atat la interior si exterior, cat si la acoperis. Pentru demararea acestui proiect, Primaria comunei Pantelimon cauta surse de finantare.
In ceea ce priveste caminul cultural de la Runcu, edilul comunei Pantelimon a precizat ca o data cu incalzirea vremii, se vor relua lucrarile pentru finalizarea acestei investitii. Caminul cultural din localitatea Runcu va oferi spatiul necesar in care locuitorii acestui sat vor putea organiza si participa la evenimente culturale, spectacole, sarbatori satesti, festivitati scolare dar si mese festive. Potrivit estimarilor, edilul a mentionat ca, anul acesta se va finaliza aceasta investitie.
De asemenea, conducerea Primariei Pantelimon are in vedere si dezvoltarea infrastructurii rutiere. In acest sens, Primaria lucreaza la un proiect de reabilitare a drumului comunal, DC75, pentru care s-a aprobat realizarea studiului de fezabilitate. Acest drum face legatura intre Nistoresti si Calugareni, iar lucrarile de reabilitare prin asfaltare se vor realiza pe o distanta de aproximativ 7 kilometri. De asemenea, urmeaza ca administratia publica locala a comunei Pantelimon sa caute si sa atraga surse de finantare pentru implementarea acestuia.
In alta ordine de idei, pentru ca sarbatorile Sfintelor Pasti se apropie, este un bun prilej de a ne transmite ganduri bune, iar cu aceasta ocazie, Primaria si Consiliului Local Pantelimon ureaza tuturor cetatenilor comunei: "Paste Fericit, armonie in casa, pace in inimi, impacare si familiile si oamenii dragi aproape! Sarbatori Fericite tuturor!"

Articole din editia din data de Martie 2018

 • Healthy life is happy life, - Un nou proiect Erasmus Plus pentru Scoala Ciocirlia

  Administratie locala
 • Povestea regelui Dapyx

  Administratie locala
 • Administratie locala
 • "Noi toti, suntem Romania"!

  Administratie locala
 • Edilul Mariana Gaju a participat la Sesiunea Plenara a Comitetului European al Regiunilor la Bruxelles

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771