Amenajare si dotare cabinet stomatologic in comuna Fantanele cu fonduri de la bugetul local

Martie 2018, Mirela Ionita

Administratie locala

Avand in vedere ca, pentru oamenii din mediul rural accesul la servicii medicale stomatologice este dificil, fapt ce duce la sporirea problemelor dentare, nevoia cabinetelor stomatologice si prezenta unor medici stomatologi in sate si comune este tot mai mare.

Locuitorii comunei Fantanele vor beneficia in curand de un cabinet stomatologic dotat cu aparatura de specialitate, realizat cu fonduri de la bugetul local si pus la dispozitia cetatenilor din comuna de catre administratia locala din Fantanele.
Cabinetul stomatologic a fost amenajat in incinta dispensarului din localitatea Fantanele, in locul camerei de oficiu. Tot cu fonduri de la bugetul local, cabinetul stomatologic a fost dotat cu scaun si mobilier specific, aparatura si instrumente medicale. Medicul dentist care isi va desfasura activitatea in cadrul acestui cabinet, va lucra cu Casa de Asigurari de Sanatate.
Dotarile cabinetului stomatologic insumeaza valoarea de 65.000 de lei, iar achizitia s-a realizat prin SEAP. Pentru amenajarea spatiului in care medicul stomatolog isi va desfasura activitatea, Primaria Fantanele a investit suma de 20.000 lei.
In ceea ce priveste dispensarul din comuna Fantanele, in incinta acestuia se afla si cabinetul medicului de familie si o farmacie. Administratia locala Fantanele a elaborat studiul de fezabilitate pentru construirea centrului medical multifunctional, urmand ca acesta sa fie aprobat in sedinta de Consiliu Local, dupa care se va cauta o sursa de finantare. De serviciile medicale ale acestui centru vor beneficia 1700 de locuitori.
Conform machetei acestui proiect, noua cladire destinata centrului medical va avea trei niveluri. La demisol se vor afla: magazia, spalatorul si arhiva, la parter: centrul de primire urgente, cabinetul medical de medicina familiala, o farmacie si un cabinet de stomatologie, toate acestea dotate cu aparatura si mobilierul necesare; iar la etaj se vor amenaja trei locuinte pentru medicii si asistentii ce vor lucra in cadrul noului centru.
Edilul Gheorghe Popescu isi doreste infiintarea acestui centru medical in comuna Fantanele, pentru ca cetatenii sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze la Cogealac sau Constanta in cazul in care se confrunta cu probleme de sanatate, ci sa beneficieze, la orice ora, de servicii medicale de calitate chiar in comuna.

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2018

 • Healthy life is happy life, - Un nou proiect Erasmus Plus pentru Scoala Ciocirlia

  Administratie locala
 • Povestea regelui Dapyx

  Administratie locala
 • Administratie locala
 • "Noi toti, suntem Romania"!

  Administratie locala
 • Edilul Mariana Gaju a participat la Sesiunea Plenara a Comitetului European al Regiunilor la Bruxelles

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771