Lansare proiect - FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Voda - transformarea unei comunitati marginalizate intr-o comunitate prospera

Martie 2018, Mirela Ionita

Social

Asociatia Forta Tinerilor - FORTIN, in calitate de lider, impreuna cu partenerii Comuna Mircea Voda, Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol, Scoala Gimnaziala nr. 1 Mircea Voda si S.C. BIOSAFETY S.R.L., anunta lansarea proiectului "FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Voda - transformarea unei comunitati marginalizate intr-o comunitate prospera" - Cod proiect:112863. Conferinta de lansare a proiectului va avea loc joi, 29 martie 2018, la ora 12:00, la Caminul Cultural din localitatea Satu Nou, str. Principala, nr. 50.

Acest proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, axa prioritara 4 "Incluziunea sociala si combaterea saraciei", obiectivul specific 4.1 "Reducerea numarului de persoane aflate in risc de saraciesi excluziune sociala din comunitatile marginalizate in care exista populatie apartinand minoritatii rome, prin implementarea de masuri integrate".
Valoarea totala a proiectului este de 16.953.627,01 lei din care finantare nerambursabila in suma de 16.809.641,13 lei, reprezentand 99,15% din valoare totala eligibila aprobata. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni.
Obiectivul general pe termen lung il reprezinta cresterea calitatii vietii si combaterea saraciei si excluziunii sociale la nivelul comunitatii marginalizate, avand 46% populatie de etnie roma, in localitatea Satu Nou, comuna Mircea Voda, judetul Constanta.
Implementarea proiectului are loc intr-un context eficient de colaborare si comunicare intre Autoritatea publica locala, Scoala din localitate, liderul de parteneriat - furnizor de servicii sociale autorizat, o unitate sanitara de prestigiu si cu relevanta in activitatea medico-sociala din judet, respectiv Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol si o entitate medicala cu rol in efectuarea analizelor medicale si a screening-ului populational.
Proiectul include activitati ce urmaresc cresterea accesului si participarii la EDUCATIE pentru 220 de persoane, servicii de ocupare pentru 291 persoane inactive din comunitatea marginalizata, derularea unor programe de ucenicie pentru 64 de persoane si angajarea altor 60 de persoane din grupul tinta, sustinerea antreprenoriatului prin 41 subventii de minimis de pana la 25.000 EURO per plan de afacere, infiintarea si dezvolarea unui centru antreprenorial la nivelul comunitatii marginalizate, servicii medicale, medico-sociale, sociale, formare profesionala, reparatii locuinte, imbunatatirea conditiilor de locuit, asistenta juridica pentru beneficiarii din grupul tinta, combaterea discriminarii si multiculturalism. In total proiectul prevede un numar de 580 beneficiari.

Articole din editia din data de Martie 2018

 • Healthy life is happy life, - Un nou proiect Erasmus Plus pentru Scoala Ciocirlia

  Social
 • Povestea regelui Dapyx

  Social
 • Social
 • "Noi toti, suntem Romania"!

  Social
 • Edilul Mariana Gaju a participat la Sesiunea Plenara a Comitetului European al Regiunilor la Bruxelles

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Mesajul primarului Niculae Stan, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771