Administrație locală

Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii educationale si a celei rutiere din comuna Independenta

Primaria comunei Independenta, reprezentata legal de edilul Marius Stefan, a obtinut aprobarea spre finantare a doua proiecte depuse la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) prin Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua. Edilul comunei Independenta a declarat pentru publicatia „Graiul Dobrogei” ca astepta semnarea contractelor de finantare pentru demararea procedurilor necesare in vederea implementarii acestora.
Unul dintre proiectele ce a primit aprobare spre finantare prin PNDL este: „Reabilitarea, modernizarea si dotarea gradinitei si scolii cu clasele I-IV, localitatea Fantana Mare (Bapunar), comuna Independenta, judetul Constanta”. Valoarea totala aprobata de MDRAPFE din bugetul de stat pentru acest proiect este de 590.282 lei.
„Modernizare strazi in localitatea Independenta, comuna Independenta, judetul Constanta” este cel de-al doilea proiect cu o valoare totala de 4.978.634,13 lei aprobata de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, prin Programul National de Dezvoltare Locala. In urma acestui proiect, potrivit edilului comunei Independenta, Marius Stefan, se vor moderniza 5 kilometri de strazi in localitatea ce da numele comunei.
De asemenea, administratia publica locala a comunei Independenta a depus prin GAL (Grup de Actiune Locala) Dobrogea Sud-Vest un proiect ce are in vedere construirea unui after school in localitatea Independenta si un altul pentru construirea unei platforme de gunoi in aceeasi localitate.
Proiectele depuse de Primaria comunei Independenta prin Asociatia Grup de Actiune Locala Dobrogea Sud-Vest sunt in prezent, potrivit edilului Marius Stefan, in faza de evaluare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*