Iarna, anotimpul daruirii si al altruismului in comuna Ostrov

Decembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Cum sarbatorile de iarna reprezinta un prilej de bucurie pentru toti, elevii si cadrele didactice de la Liceul "Regele Carol I" se pregatesc sa-l intampine pe Mos Craciun cu clasele impodobite si mai ales cu emotie si bucurie.

Astfel, piticii de la invatamantul prescolar si primar ii vor ura "Bun venit!" Mosului pe 22 decembrie, in cadrul unei serbari organizate special pentru acesta. Timp de aproximativ o ora, elevii vor recrea atmosfera magica de sarbatoare a nasterii Domnului, iar Mos Craciun ii va rasplati pe cei cuminti cu daruri frumoase, primind in schimb cantece si poezii.
"Pentru ca iarna nu este doar anotimpul zapezii si al frigului, ci si anotimpul daruirii si al altruismului; pentru ca mai mult ca in celelalte zile ale anului simtim nevoia sa fim mai buni, sa zambim si sa fim mai darnici, nu vor fi uitati nici copiii cu o situatie materiala mai dificila" au declarat doamnele director ale liceului din localitatea Ostrov.
Sub coordonarea psihologului Catana Ecaterina, cu implicarea conducerii si a cadrelor didactice, elevii vor incerca sa aduca zambetul pe fetele colegilor mai putin binecuvantati de soarta. Astfel, in cadrul proiectului de voluntariat "Si eu pot fi Mos Craciun", proiect ce continua de cativa ani la Liceul "Regele Carol I", copiii vor oferi cadouri (pulovere, fulare, geci si dulciuri) cumparate din banutii donati de colegii lor.
Nici Primaria sau Consiliul Local nu-i va uita pe copiii silitori si vor fi mesagerii lui Mos Craciun. Elevii vor darui si ei dragoste si caldura iar corul liceului le va multumi, tuturor ce vor fi alaturi de ei, cu colinde vestind bucuria nasterii Domnului.
In perioada 30 noiembrie - 3 decembrie 2017, directorul Liceului "Regele Carol I" Ostrov, Monica Duda si directorul adjunct Constantin Florica, alaturi de profesorul Stoica Irina, au participat la un curs de perfectionare ce a avut loc la Istambul, pe tema educatiei non-formale.
In data de 2 decembrie 2017, profesorii: Bleaja Daniela, Chirea Lenuta si Mardare Nicoleta au fost prezenti la Universitatea Ruse "Angel Kanchev", filiala Silistra, pentru a participa la Proiectul "Studiul modelelor educationale contemporane in regiunea transfrontaliera Silistra-Ostro-Baneasa-Deleni", proiect finantat de Uniunea Europeana.

Articole din editia din data de Decembrie 2017

 • Craciunul vine cu daruri la 1200 de copii din comuna Cobadin

  Administratie locala
 • Ziua Etniei Tatare sarbatorita in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Colinde, colinde ... E vremea colindelor! - in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • ORDINE DE ZI a sedintei ordinare a Consiliului Local Municipal Medgidia din data de 15 decembrie 2017, ora 1600

  Administratie locala
 • Primaria comunei Lumina lanseaza proiectul "Asculta, Educa-te, Actioneaza si Citeste intr-o Retea" LEARN

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771