Investitii in infrastructura si educatie la finalul anului 2017

Decembrie 2017, Radu Petric

Administratie locala

La sfarsitul anului, autoritatile locale ale comunei Crucea ne-au prezentat situatia proiectelor ce se afla in desfasurare dar si investitiile pe care le au in plan pentru inceputul anului viitor.

Administratia locala a comunei Crucea a demarat lucrarea de extindere a Liceului Tehnologic din Comuna Crucea, deoarece aceasta lucrare reprezinta o necesitate, nu doar un proiect ambitios, avand in vedere faptul ca numarul copiilor din comuna Crucea este in crestere iar spatiul unitatii de invatamant insuficient. In cladirea Liceului Tehnologic din comuna Crucea elevii, inclusiv cei din clasele IX-XII, invata in doua schimburi, iar pentru ca acest lucru sa nu mai existe, copiii au nevoie de mai mult spatiu. Extinderea unitatii de invatamant se realizeaza prin construirea a inca patru sali de clasa (ce vor fi dotate cu mobilier specific), cate doua pe nivel si grupuri sanitare. Proiectul a fost depus in anul 2016 prin Programului National de Dezvoltare Rurala, Masura 7.22 la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, iar valoarea totala a acestuia este de 450.000 de euro.
In paralel cu aceasta lucrare, administratia locala a comunei Crucea, a initiat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice procedura de licitatie publica pentru atribuirea lucrarii de asfaltare a drumurilor comunale: DC70 si DC71. Proiectul "Asfaltare drumuri comunale in comuna Crucea, localitatile Crisan si Siriu" cu o valoarea totala de 8.924.990,00 lei, a obtinut finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2, iar pentru semnarea contractului de finantare, administratia publica locala a comunei Crucea a depus documentatia inainte de sfarsitul lunii octombrie. Obiectivul general al proiectului are menirea de a crea conditiile optime de siguranta si confort in circulatia auto prin reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere ce va aduce drumurile comunale la parametrii tehnici corespunzatori, va asigura scurgerea apelor pluviale in conditii optime si semnalizarea rutiera prin trasarea marcajelor.
"Regret ca dureaza prea mult. Asteptam semnarea contractelor de finantare, avand in vedere faptul ca am depus documentatia pentru proiectul de executare a retelei de canalizare in localitatile Stupina si Galbiori. De asemenea, avem in lucru proiectul ce va cuprinde trei localitati ale comunei Crucea: Siriu, Crisan si Stupina. Acest proiect are in vedere asfaltarea tuturor strazilor interioare ale acestor trei sate. Proiectul va atrage fonduri guvernamentale si va fi depus prin PNDL3, fiind pregatit cu convingerea ca va exista PNDL3 si vom obtine finantarea in anul 2018", a declarat edilul Gheorghe Frigioi.

Magia sarbatorilor de Craciun aduc bucurie copiilor si varstnicilor din comuna Crucea
Potrivit edilului Gheorghe Frigioi, deja Primaria Crucea impreuna cu Consiliul Local au aprobat, ca in fiecare an, bugetul pentru cadourile ce vor fi oferite copiilor cuprinsi in toate formele de invatamant: prescolar, scolar, liceal din toate localitatile ce apartin comunei Crucea. Autotritatile locale ale comunei Crucea nu vor uita nici de persoanele varstnice din comuna, dorind ca petrecerea impreuna a sarbatorii inchinata Nasterii Domnului Iisus Hristos sa devina o traditie.
"Vom sarbatori ritualul traditional al sacrificarii porcului, la Centrul de Ingrijire pentru Persoane Varstnice din localitatea Stupina, unde vor putea participa toti cetatenii doritori. Cu prilejul acestei sarbatori vom participa la masa traditionala, cu tuica fiarta si discutii prietenesti. Cei prezenti, vor avea parte de un spectacol pregatit de Ansamblul Trandafirul Dobrogean, de dansuri, chitara si acordeon. Tot ceea ce se face si se va face pentru persoanele varstnice, trebuie luat in seama de cei care participa la aceste evenimente, avand datoria sa duca mai departe aceste traditii si sa le fie aproape varstnicilor. Ne bucuram ca si in acest an, copiii din comunele: Saraiu, Ciobanu, si Vulturu, au venit la centrul de persoane varstnice din Stupina si le-au daruit acestora legume, fructe, si alte produse din suflet, dar cele mai de pret cadouri au fost bucuria si dragostea lor", a precizat edilul Gheirghe Frigioi.
In alta ordine de idei, edilul comunei Crucea ne-a informat ca in cinstea Zilei Nationale a Romaniei de 1 Decembrie, la Caminul Cultural, Ansamblul Trandafirul Dobrogean impreuna cu elevii Liceului Tehnologic Crucea si cadrele didactice au organizat un deosebit spectacol la care au fost invitati toti locuitorii comunei.
Pentru anul acesta de 1 Decembrie, edilul comunei si cei apropiati lui au organizat la biserica din satul Crisan dupa slujba, o masa traditionala la care au fost invitati toti locuitorii satelor Crisan si Siriu.

Articole din editia din data de Decembrie 2017

 • Craciunul vine cu daruri la 1200 de copii din comuna Cobadin

  Administratie locala
 • Ziua Etniei Tatare sarbatorita in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Colinde, colinde ... E vremea colindelor! - in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • ORDINE DE ZI a sedintei ordinare a Consiliului Local Municipal Medgidia din data de 15 decembrie 2017, ora 1600

  Administratie locala
 • Primaria comunei Lumina lanseaza proiectul "Asculta, Educa-te, Actioneaza si Citeste intr-o Retea" LEARN

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Punct sanitar redeschis în Ciobănița

  Administratie locala
 • Fonduri europene pentru extinderea rețelei de canalizare din Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Înființare substație de ambulanță în Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Proiect integrat pentru dezvoltarea comunei Istria

  Administratie locala
 • Proiect de modernizare a drumurilor din Lumina, finalizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771