Hramului bisericii "Sfanta Mare Mucenita Ecaterina" din comuna Tuzla

6 Decembrie 2017, Mirela Ionita

Social

Sarbatoarea hramului parohiei din localitatea Tuzla "Sfanta Mare Mucenita Ecaterina", a avut loc in data de 25 noiembrie 2017 si a adus impreuna enoriasi din comuna, autoritatile locale, distinsi oaspeti si cetateni din localitatile invecinate.

Programul legat de acest eveniment a inceput din ziua premergatoare, vineri 24 noiembrie, incepand cu orele 15:00 prin oficierea Slujbei Vecerniei, urmata de Taina Sfantului Maslu, oficiata de Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului alaturi de un sobor de preoti. In acesta zi au fost aduse spre inchinare, moastele Sfantului Mare Mucenic Pantelimon, tamaduitorul bolnavilor si ocrotitorul medicilor.
In ziua praznuirii, sambata 25 noiembrie, la ora 8:30 s-a savarsit Utrenia si Sfanta Liturghie, urmand slujba parastasului pentru ctitorii bisericii si anume Mihail si Ecaterina Kogalniceanu. Slujba a fost oficiata de cinci preoti, iar la slujba au participat alaturi de enoriasi, primarul comunei Tuzla, Resit Taner, si consilierii locali ai comunei.
Comemorarea a 200 de ani de la nasterea lui Mihail Kogalniceanu, depunere de corone si flori la bustul acestuia, situat in incinta curtii bisericii, prin participarea autoritatilor locale si a unor distinsi oaspeti si anume: Comandor Valentin Iacoblev, comandorul Flotilei 56 fregate; Viceamiralul r., Dorin Danila fost comandant al Marinei Militare; Contraamiralul Dr. Corneliu Bocai; Doamna dr.Mariana Pavaloiu, profesor istorie la Academia Navala, Mircea cel Batran.
In aceasta zi de mare sarbatoare pentru comuna Tuzla, in semn de omagiere si respect, din partea Academiei Navale Romane, profesorul de istorie a tinut un discurs despre viata si activitatea lui Mihail Kogalniceanu in Dobrogea. De asemenea doi elevi ai Academiei de Marina din Constanta au depus o coroana de flori la statuia lui Mihail Kogalniceanu din curtea bisericii a carui hram a fost praznuit.
Acest eveniment a fost incununat de prezenta enoriasilor in numar mare, care au venit cu dragoste de Dumnezeu si sfintii Sai. Acestia au primit cate un pachet din partea bisericii, spriinita de Primaria si Consiliul Local al comunei Tuzla. La cantina bisericii invitatii de seama si enoriasii au fost poftiti sa guste produsele de post pregatite. La aceasta cantina, situata in curtea bisericii cu hramul Sfante Mucenite Ecaterina, din sponsorizari, biserica ofera periodic o masa calda cetatenilor cu venituri mici si varstnicilor.
La sfarsitul acestui eveniment toti cei prezenti la sarbatoare au imortalizat acest moment facand o poza de grup.

Album foto

 • Articole din editia din data de 6 Decembrie 2017

 • La multi ani Romania, la multi ani romani!

  Social
 • Sarbatori de poveste pentru elevii din comuna Vulturu

  Social
 • Comemorarea eroilor de 1 Decembrie in comuna Vulturu

  Social
 • Costel Armasescu investit in functia de primar al comunei Pantelimon

  Social
 • Hramului bisericii "Sfanta Mare Mucenita Ecaterina" din comuna Tuzla

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • O nouă sesiune a bursei locurilor de muncă la Satu Nou

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Flori pentru ostași! Ziua Armatei Române, sărbătorită ca în fiecare an, la Cumpăna

  Social
 • Spectacol aniversar pentru persoanele vârstice din Cumpăna

  Social
 • Ansamblul Silișteanca prezent la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771