Imprejmuirea cimitirului din localitatea Ion Corvin

Noiembrie 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

Primaria comunei Ion Corvin, a finalizat lucrarile de construire a gardului ce imprejmuieste cimitirul din localitatea Ion Corvin si doreste executarea aceleiasi lucrari si la cimitirul din localitatea Viile, sat arondat comunei Ion Corvin.

Cimitirul din localitatea Ion Corvin, are o vechime de peste 100 de ani, iar trecerea anilor a facut ca acesta sa nu mai dispuna de o imprejmuire adecvata. Gardul aproape inexistent permitea accesul neingradit al animalelor in incinta cimitirului. Construirea noului gard a impus si extinderea cimitirului, deoarece mormintele recente erau amplasate in camp deschis. Potrivit edilului Marcela Radulescu, gardul a fost realizat din plasa bordurata zincata, montata pe stalpi metalici cu fundatii independente.
Administratia publica locala a comunei Ion Corvin doreste demararea lucrarilor pentru inlocuirea gardului si la cimitirul din satul Viile, comuna Ion Corvin, prin executarea acelorasi servicii; cimitirul din satul Viile aflandu-se in aceeasi situatie ca cea a cimitirului din Ion Corvin inainte de reabilitare si avand aceeasi vechime ca si acesta.
In alta ordine de idei, in cadrul interviului acordat publicatiei Graiul Dobrogei, edilul comunei Ion Corvin, Marcela Radulescu, a mentionat: "Problemele comunitatii Ion Corvin sunt foarte importante pentru mine si imi doresc rezolvarea lor. Pentru solutionarea acestora, insa, avem nevoie de fonduri. In ceea ce priveste procesul de colectare a fondurilor la bugetul local, acesta este unul foarte greoi deoarece majoritatea oamenilor nu dispun de venituri, ori sunt foarte mici sau traiesc din ajutoarele sociale. Pentru obtinerea de fonduri din surse externe, se lucreaza la documentatia proiectelor aprobate prin PNDL 2 si urmeaza ca pana la termenul limita restabilit de 29 noiembrie 2017, sa finalizam si sa depunem pentru toate cele cinci proiecte aprobate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene".
Cele cinci proiecte ce au obtinut finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua sunt: "Realizarea infrastructurii de canalizare si statie de epurare in comuna Ion Corvin, judetul Constanta" - 8.634.315,00, "Construire Scoala Gimnaziala nr.1 Ion Corvin si gradinita cu program normal in localitatea Ion Corvin, judetul Constanta" - 2.374.675,64, "Reabilitare si modernizare Scoala Gimnaziala nr.2 Viile, in comuna Ion Corvin, judetul Constanta" - 1.703.481,43, "Extindere si reabilitare unitate sanitara in localitatea Ion Corvin, judetul Constanta" - 458.343,90, "Asfaltare strazi in comuna Ion Corvin, judetul Constanta" - 8.495.118,91.

Articole din editia din data de Noiembrie 2017

 • Activitati extrascolare cu elevii din comuna Ostrov

  Administratie locala
 • Amenajare trotuare in localitatea Cobadin

  Administratie locala
 • Primaria Saligny doreste semnarea contractelor de finantare pentru cele 4 proiecte aprobate prin PNDL2

  Administratie locala
 • Comuna Fantanele se mandreste cu campioni si vicecampioni nationali la Kickboxing

  Administratie locala
 • Investitii finalizate in scurt timp in comuna Tirgusor

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771