Fonduri guvernamentale pentru investitii in comuna Oltina

Noiembrie 2017, Radu Petric

Administratie locala

Administratia locala a comunei Oltina se ocupa de obtinerea avizelor necesare pentru depunerea documentatiei in vederea semnarii contractelor de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene pentru proiectele: "Reabilitarea si redimensionarea retelei de alimentare cu apa in localitatea Razoare, comuna Oltina, judetul Constanta" si "Podete de drum si reamenajare vale Groapa Adanca in localitatea Oltina, jud. Constanta".

Cele doua proiecte ale comunei Oltina au primit aprobare spre finantare de la MDRAPFE prin Programul National De Dezvoltare Locala, etapa a II-a. PNDL reprezinta sursa principala de finantare pentru infrastructura locala si are la baza principiul conform caruia in fiecare localitate din tara trebuie sa fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), in domeniile: sanatate, educatie, apa canalizare, energie termica si electrica, inclusiv iluminat public, transport/drumuri, salubrizare, cultura, culte, locuire si sport.
In paralel, administratia locala a comunei Oltina se ocupa de organizarea licitatiei, prin publicarea documentatiei pe SEAP, in vederea achizitionarii instalatiilor de lumini si sunet si a instrumentelor muzicale pentru Caminle Culturale din localitatile Oltina si Razoarele. Va urma inscrierea operatorilor economici, pana pe data de 18 decembrie 2017, cand va avea loc si deschiderea ofertelor. Apoi se va declara operatorul castigator al licitatiei, se va atribui contractul de furnizare si se va realiza achizitia produselor.
In alta orgine de idei, edilul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, a declarat pentru ca la sfarsitul lunii noiembrie va avea loc sedinta ordinara de Consiliu Local in cadrul careia se vor stabili impozitele si taxele locale pentru anul 2018. Tot in aceasta sedinta se va discuta un proiect de hotarare pentru acordarea de cadouri scolarilor, prescolarilor si cadrelor didactice pentru sarbatorile de iarna. Actiunea de a darui cadouri in preajma sarbatorilor de Craciun, este realizata de Primaria Oltina in fiecare an, devenind o traditie prin care, la sfarsitul serbarii de iarna vine Mos Craciun.
De asemenea, discutand despre sezonul rece am fost informati ca Primaria comunei Oltina a achizitionat lemne pentru institutiile de invatamant, dispensar si biserici; pe care le vor distribui la sediul acestora.

Articole din editia din data de Noiembrie 2017

 • Activitati extrascolare cu elevii din comuna Ostrov

  Administratie locala
 • Amenajare trotuare in localitatea Cobadin

  Administratie locala
 • Primaria Saligny doreste semnarea contractelor de finantare pentru cele 4 proiecte aprobate prin PNDL2

  Administratie locala
 • Comuna Fantanele se mandreste cu campioni si vicecampioni nationali la Kickboxing

  Administratie locala
 • Investitii finalizate in scurt timp in comuna Tirgusor

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Bilanțul activității primarului din Băneasa, Paul Coliș

  Administratie locala
 • Casa de Cultură din Saraiu va fi inaugurată mâine, 23 septembrie

  Administratie locala
 • Lucrări la grădinița din Miorița

  Administratie locala
 • Investiții pentru copiii și tinerii din Fântânele

  Administratie locala
 • Investiții pentru modernizarea comunei Dumbrăveni

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771