Proiect de impadurire desfasurat in comuna Pestera

Noiembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

In comuna Pestera, in data de 18 noiembrie 2017, peste 400 de voluntari au fost prezenti la desfasurarea ultimei etape a proiectului "Plantam fapte bune in Romania", ce a reprezentat impadurirea unei suprafete de 5 hectare de teren; in vederea realizarii unei perdele de protectie pe DJ 222.

La actiune, zecilor de voluntari, autoritatilor locale Pestera reprezentate de primarul Marius-Liviu Petre si viceprimarul Tudorel Grosu li s-au alaturat si o mare parte dintre cadrele didactice de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Pestera, insotite de elevi, toti dornici de a contribui la buna dezvoltare a comunei Pestera. Vremea capricioasa a fost combatuta cu entuziasmul celor prezenti, care nu s-au lasat intimidati de ploaie si au reusit sa planteze peste 10.000 de puieti de gladita.
"Tuturor celor prezenti le multumim ca ne-au fost alaturi si ii invitam sa verifice periodic rodul muncii lor depuse in cadrul proiectului - Plantam fapte bune in Romania - ", a declarat edilul Marius-Liviu Petre.

LA MULTI ANI, FRUMOASA DOBROGE!-14 noiembrie 1878, ziua in care Dobrogea revenea la patria-mama.
Intr-o frumoasa zi de toamna tarzie, in data de 14 noiembrie 2017, la 139 ani distanta, elevii Scolii Gimnaziale Nr.1 Pestera, alaturi de cadre didactice, parinti si autoritati locale, au gustat preparate delicioase la "Targul mancarurilor savuroase ale etniilor dobrogene", asa cum ii sta bine romanului.
Lipoveni, turci, tatari, aromani, toti romani, au pregatit tavile cu bunatati ce au fost degustate de participanti! Tochitura de mistret, peste afumat, sarmale, placinte, sarailii, baclavale, suberec au ademenit comunitatea generoasa prezenta. Toti dobrogenii, indiferent de etnie, au petrecut laolalta, uniti sub acelasi tricolor.

Oina-sportul nostru national, promovat de Ziua Dobrogei
In urma concursului Cupa Dobrogei la oina - editia I sau dovada ca sportul national se intoarce acasa, echipele de baieti si fete ale Scolii gimnaziale Nr. 1 Pestera, coordonate de prof. Viorel Miclea, au realizat performante deosebite!
Echipele de oina, fete si baieti, de la Scoala Gimnaziala Nr.1 Pestera, au participat marti, 14 noiembrie 2017, la Cupa Dobrogei, competitie organizata de Federatia Romana de Oina, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, DJST Constanta si Primaria Harsova. Competitia s-a desfasurat in orasul Harsova si a adunat numerosi pasionati ai sportului national.
La finalul competitiei, echipa de oina fete a Scolii Gimnaziale Nr.1 Pestera a urcat pe podium, ocupand Locul II, in timp ce baietii au luat Mentiune; campioni coordonati si indrumati de profesorul de educatie fizica si sport, Viorel Miclea
Copiii, parintii, cadrele didactice si conducerea scolii, multumesc edilului comunei Pestera, Marius-Liviu Petre iubitor al sportului, pentru sprijinul acordat.

Album foto

 • Articole din editia din data de Noiembrie 2017

 • Activitati extrascolare cu elevii din comuna Ostrov

  Administratie locala
 • Amenajare trotuare in localitatea Cobadin

  Administratie locala
 • Primaria Saligny doreste semnarea contractelor de finantare pentru cele 4 proiecte aprobate prin PNDL2

  Administratie locala
 • Comuna Fantanele se mandreste cu campioni si vicecampioni nationali la Kickboxing

  Administratie locala
 • Investitii finalizate in scurt timp in comuna Tirgusor

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Bilanțul activității primarului din Băneasa, Paul Coliș

  Administratie locala
 • Casa de Cultură din Saraiu va fi inaugurată mâine, 23 septembrie

  Administratie locala
 • Lucrări la grădinița din Miorița

  Administratie locala
 • Investiții pentru copiii și tinerii din Fântânele

  Administratie locala
 • Investiții pentru modernizarea comunei Dumbrăveni

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771