Asfaltare drumuri comunale in comuna Crucea, localitatile Siriu si Crisan

Noiembrie 2017, Radu Petric

Administratie locala

Obiectivul general al proiectului "Asfaltare drumuri comunale in comuna Crucea, localitatile Crisan si Siriu" presupune dezvoltarea infrastructurii rutiere locale in comuna Crucea, judetul Constanta, localitatile Siriu si Crisan, prin asfaltarea drumurilor comunale: DC 70 - 3.780 m si DC 71 - 2.160 m. Valoarea totala a proiectului este de 8.924.990,00 lei.

Proiectul ce priveste asfaltarea Drumurilor Comunale 70-71, a obtinut finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2, iar pentru semnarea contractului de finantare administratia publica locala a comunei Crucea a depus documentatia inainte de sfarsitul lunii octombrie, termenul limita. Primaria comunei Crucea a demarat procedura de achizitie pentru aceasta investitie si a publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice documentatia pentru atribuirea prin licitatie publica a lucrarii de asfaltare. Conform acestei proceduri urmeaza ca, cei interesati sa depuna ofertele si sa se organizeze licitatia.
Lucrarile consemnate in proiect au menirea de a crea conditiile optime de siguranta si confort in circulatia auto prin reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere ce va aduce drumurile comunale la parametrii tehnici corespunzatori, va asigura scurgerea apelor pluviale in conditii optime si semnalizarea rutiera prin realizarea marcajelor.
In alta ordine de idei, potrivit edilului comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, vineri, 10 noiembrie, cei 45 de cursanti ai comunei Crucea din cadrul proiectului "O societate pentru toate varstele", au participat la cursurile practice desfasurate in cadrul Centrului de ingrijire pentru persoane varstnice, din localitatea Stupina. Tot in cadrul acestui centru, participa la cursurile practice si cursantii comunelor Silistea si Mihail Kogalniceanu, parteneri ai proiectului "O societate pentru toate varstele".
Primaria comunei Crucea este liderul proiectului "O Societate pentru Toate Varstele"-SAGE (Society for All Ages), din care fac parte si Primaria comunei Mihail Kogalniceanu, Primaria comunei Silistea si Organizatia Nonguvernamentala "Youth Organization for European Silistra" din districtul Silistra, Bulgaria.
Obiectivul general al proiectului "O Societate pentru Toate Varstele" SAGE (Society for All Ages) este calificarea si perfectionarea persoanelor din mediul rural in meseriile de ingrijitor la domiciliu pentru persoanele in varsta si persoanele cu dizabilitati, cu impact direct asupra profesionalizarii serviciilor oferite intr-un domeniu deosebit de sensibil si cu impact indirect asupra sistemului de protectie sociala, atat din punct de vedere a cresterii gradului de ocupare a fortei de munca, cat si datorita cresterii calitatii serviciilor de ingrijire oferite, determinand o imbunatatire a calitatii vietii. In cadrul proiectului SAGE se organizeaza cursuri de training vocational in meseriile: ingrijitor la domiciliu si asistent personal al persoanei cu handicap, avand drept repere principale mediul provenient rural si gradul exponential mai scazut de ocupare al femeilor in raport cu cel al barbatilor. Tot in cadrul acestui proiect se desfasoara si un program de perfectionare in privinta cunoasterii limbilor straine si a cunostintelor de baza in utilizarea computerului, obligatorii pentru grupul tinta reprezentat de persoanele inscrise la aceste cursuri. Cursantii au putut opta pentru studierea uneia dintre limbile straine: engleza, spaniola, italiana si germana.
Cursurile desfasurate in cadrul proiectului SAGE sunt acreditate, iar diplomele de absolvire sunt recunoscute international.

Articole din editia din data de Noiembrie 2017

 • Cate zile libere vom avea de Craciun, Revelion si in 2018

  Administratie locala
 • Postul Craciunului 2017. Postul Craciunului, de 40 de zile, incepe miercuri. Ce este permis si ce este interzis

  Administratie locala
 • Constanta va avea spital regional!

  Administratie locala
 • Elevii din Silistea au marcat Ziua Dobrogei

  Administratie locala
 • Tichete valorice cadou pentru mai multe categorii de persoane din Ovidiu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul „Restaurarea, Consolidarea, Protecția, Conservarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava” la final

  Administratie locala
 • Noi investiții în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de utilități a localităților Poarta Albă, Murfatlar și Castelu!

  Administratie locala
 • Ședința Consiliului Local Mereni

  Administratie locala
 • Se reabilitează sistemul de apă și se înființează sistem de canalizare în Tîrgușor

  Administratie locala
 • Fonduri norvegiene pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din comuna Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771