Ziua Armistitiului, sarbatorita la Medgidia

Noiembrie 2017, Adrian Nicarel

Social

Primaria Municipiului Medgidia in colaborare cu Asociatia Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati, Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Filiala Constanta si Asociatia Sotiilor de Cadre Militare Medgidia a organizat sambata, 11 noiembrie 2017, manifestarile prilejuite de Ziua Armistitiului, cu ocazia sarbatoririi Centenarului victoriilor militare romanesti din anul 1917.


Evenimentul a fost organizat in onoarea grupului infirmierelor voluntare scotiene, membre ale organizatiei "Spitalele Femeilor Scotiene", personal medical insotitor al armatelor ruso romane sarbe, care s-a aflat in misiune pe frontul din Dobrogea, in Primul Razboi Mondial. Conducatoarea acestei expeditii in Romania a fost Dr. Elsie Inglis, personalitate recunoscuta pentru talentul medical si implicarea in miscarea pentru dreptul de vot al femeilor. Alinand suferinta ranitilor si salvand vietile a mii de soldati care au luptat pentru apararea Dobrogei in Primul Razboi Mondial, Dr. Elsie Inglis reprezinta un exemplul de filantropie, devotiune si curaj oferit atat aici, in Romania, cat si aproape pe toate fronturile Primului Razboi Mondial.
La eveniment au participat alaturi de oficialitatile locale, in calitate de invitati, Ambasadorul Republicii Serbia la Bucuresti, E.S. Domnul Branko Brankovic, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti, E.S. Domnul Paul Brummell, prefectul judetului Constanta, domnul Ioan Albu, subprefectul judetului Constanta, Dumitru Jeaca, dar si directorul Muzeului Militar National "Regele Ferdinand I", filiala Constanta, domnul Costin Scurtu.
Cu aceasta ocazie a fost dezvelita placa comemorativa ridicata in semn de pretuire si recunostinta pentru Dr. Elsie Inglis cat si pentru personalul medical voluntar, in amintirea infirmierelor si doctoritelor scotiene.
Manifestarea a continuat cu ceremonialul religios si depunerea de coroane de flori de catre autoritatile romane si straine dar si cu defilarea membrilor asociatiilor de reconstituire militara "Traditia Militara", "Tomis" Constanta si "Astra Dobrogeana".
In cadrul aceleiasi manifestari, la Casa de Cultura I.N. Roman din Medgidia au avut loc si expozitia de fotografie cu tema Misiunea "Spitalele Femeilor Scotiene in Romania in Primul Razboi Mondial", prezentarea de carte a domnului Costel Coroban, autorul lucrarii "Potarnichile Gri Spitalele Femeilor Scotiene in Romania in 1916-1917" si lansarea oficiala a filmului documentar "Dobrogea Multiculturala", realizat de Uniunea Jurnalistilor din Mass-Media Minoritatilor Etnice.


Album foto

 • Articole din editia din data de Noiembrie 2017

 • Cate zile libere vom avea de Craciun, Revelion si in 2018

  Social
 • Postul Craciunului 2017. Postul Craciunului, de 40 de zile, incepe miercuri. Ce este permis si ce este interzis

  Social
 • Constanta va avea spital regional!

  Social
 • Elevii din Silistea au marcat Ziua Dobrogei

  Social
 • Tichete valorice cadou pentru mai multe categorii de persoane din Ovidiu

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771