Dobrogea, 139 de ani de istorie, traditie si multiculturalitate

Noiembrie 2017, Radu Petric

Administratie locala

In urma cu 139 de ani, Dobrogea revenea la patria mama. Astazi tinutul este un potpuriu de etnii, traditii, istorie si multiculturalitate. Pentru a marca asa cum se cuvine un asemenea moment, Primaria municipiului Constanta, in parteneriat cu Institutia Prefectului judetului Constanta, Consiliul Judetean Constanta, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si Palatul Copiilor Constanta a organizat, marti, la Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski", spectacolul omagial "Dobrogea, 139 de ani de istorie, traditie si multiculturalitate".

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului National al Romaniei, de eleva Sara Barbu, de la Palatul Copiilor, indrumata de prof. Margareta Dumitru. Dupa alocutiunile sefilor autoritatilor locale, dr. Costin Scurtu, directorul Muzeului Militar National "Regele Ferdinand I", filiala Constanta, a vorbit despre insemnatatea istorica a alipirii Dobrogei la patria mama, in anul 1878.
Ulterior, ansamblul "Qaytarma", coordonat de prof. Ene Ulgean, a prezentat un dans traditional tataresc, Cercul de dans modern al Palatului Copiilor, coordonat de prof. Luminita Rucareanu, a prezentat un dans romanesc stilizat, iar elevii Liceului cu Program Sportiv, coordonati de prof. Magda Marinescu, au prezentat un moment de dans sportiv.
Din program nu a lipsit dansul traditional grecesc, sustinut de ansamblul "Elpis" al Comunitatii Elene din Constanta, coordonat de prof. Teodora Parlea, dar nici dansul aroman, prezentat de ansamblul "Iholu", coordonat de Mirela Goga. Acesta a fost urmat de un moment de dans traditional turcesc prezentat de ansamblul "Delikanlilar", coordonat de prof. Melek Osman.
Gimnastele de la Clubul Sportiv Scolar nr. 1 Constanta, coordonate de prof. Nicoleta Copoiu si prof. Mariana Paris, au sustinut o minireprezentatie de gimnastica aerobica, respectiv gimnastica ritmica. Apoi, ansamblul "Galuboe More", coordonat de prof. Claudia Artion, a dansat in stilul traditional al rusilor lipoveni. Tot de la Clubul Sportiv Scolar nr. 1 Constanta, sportivele coordonate de prof. Mirela Szemerjai si Catalin Meran si coregraful Mihaela Linzmaier au prezentat un moment de gimnastica artistica din cadrul programului national "Tara, tara vrem campioane".
Spectacolul s-a incheiat cu dansul aroman prezentat de ansamblul "Vanghilizmo", coordonat de Costel Puiu si cu dansurile populare dobrogene, prezentate de ansamblul folcloric "Rapsodia marii", de la Palatul Copiilor, coordonat de prof. Magda Kastal si Eugen Albu.

Album foto

 • Articole din editia din data de Noiembrie 2017

 • Cate zile libere vom avea de Craciun, Revelion si in 2018

  Administratie locala
 • Postul Craciunului 2017. Postul Craciunului, de 40 de zile, incepe miercuri. Ce este permis si ce este interzis

  Administratie locala
 • Constanta va avea spital regional!

  Administratie locala
 • Elevii din Silistea au marcat Ziua Dobrogei

  Administratie locala
 • Tichete valorice cadou pentru mai multe categorii de persoane din Ovidiu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul „Restaurarea, Consolidarea, Protecția, Conservarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava” la final

  Administratie locala
 • Noi investiții în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de utilități a localităților Poarta Albă, Murfatlar și Castelu!

  Administratie locala
 • Ședința Consiliului Local Mereni

  Administratie locala
 • Se reabilitează sistemul de apă și se înființează sistem de canalizare în Tîrgușor

  Administratie locala
 • Fonduri norvegiene pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din comuna Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771