Comuna Amzacea asteapta semnarea contractelor de finantare a doua proiecte

8 Noiembrie 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

Administratia publica locala a comunei Amzacea a depus documentatia necesara pentru semnarea contractelor de finantare privind doua dintre proiectele aprobate prin Programul National de Dezvoltare Locala 2: "Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea" si "Asfaltare strazi in comuna Amzacea, judetul Constanta".


Prin obtinerea fondurilor necesare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si implementarea acestor doua proiecte, edilul comunei Amzacea, Constantin Radu doreste dezvoltarea si modernizarea infrastructurii din comuna.
Proiectul "Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea" cu o valoare totala de 7.018.152,00 lei, are in vedere introducerea retelei de canalizare pe o distanta de aproximativ 12 kilometri in localitatea Amzacea si construirea unei statii de epurare. Aceasta investitie are un rol deosebit de important in ridicarea calitatii vietii prin asigurarea serviciului public de canalizare a apei uzate. Acesta este unul dintre serviciile ce alcatuiesc un stalp al cetateniei europene, deoarece se numara printre drepturile cetatenilor europeni si intra in sfera activitatilor de interes economic general, asa cum sunt este definit in Carta Verde a UE.
Cel de-al doile proiect a carui documentatie a fost depusa spre semnarea contractului de finantare este "Asfaltare strazi in comuna Amzacea, judetul Constanta". Acest proiect are in vedere asfaltarea a 14,171 kilometri de drum in localitatile Amzacea, General Scarisoreanu si Casicea. Investitia cuprinde reabilitarea strazilor din comuna, dar si construirea podetelor, acceselor auto si pietonale si a rigolelor necesare pentru colectarea apelor pluviale, fapt ce va duce la dezvoltarea si modernizarea infrastructurii rutiere. Valoarea totala a proiectului este de 12.891.413,00 lei.
"Asteptam cu nerabdare semnarea contractelor de finantare pentru aceste doua proiecte, deoarece doresc dezvoltarea comunei prin investitiile in infrastructura", a declarat Constantin Radu, edilul comunei Amzacea.

Articole din editia din data de 8 Noiembrie 2017

 • Lucrarile de construire a Complexului Sportiv "Sfantul Nicolae" Cumpana, continua

  Administratie locala
 • Cumpana, gazda fazelor judetene ale memorialelor "Gheorghe Ola" si "Gheorghe Ene"

  Administratie locala
 • Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, prezenta la Conferinta femeilor Francofone

  Administratie locala
 • Targul de toamna organizat de prichindeii din comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Comuna Pecineaga asteapta semnarea contractului de finantare pentru noul dispensar uman

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771