Scoala de Arta si Cultura Multietnica, Tuzla cu profesori-artisti renumiti

8 Noiembrie 2017, Mirela Ionita

Social

Centrul pentru Tineret Ion Creanga din comuna Tuzla, are inca un proiect: "Scoala de Arta si Cultura Multietnica". Varsta minima a celor ce doresc sa se inscrie sau sa fie inscrisi este de 4 ani, neexistand o limita maxima de varsta.

Cursurile proiectului "Scoala de Arta si Cultura Multietnica" sunt urmatoarele: Canto - profesor Mihai Traistariu, Pian - profesor Dorian Pirvu, Tobe - profesor Vali Vatuiu, Chitara - Marius Chirila, Dans Sportiv - Marina Craciun, Street Dance - Laura si Marius Milea, Pictura, handemade - Oana Pica, Dezvoltare personala cu psiholog si maestru aikibudokatori, Cursuri de traditie romaneasca si multietnica: Dansuri populare romanesti si multietnice, Atelier de cusut ie, impletit, broderie, Bucatarie romaneasca si multietnica, Muzica multietnica si pictura ebru; dar si alte cursuri in functie de numarul inscrierilor: Informatica si Limbi straine.
De asemenea "Scoala de Arta si Cultura Multietnica" din cadrul Centrului pentru Tineret Ion Creanga din comuna Tuzla, infiinteaza Corul Stratonis, iar profesorul coordonator de cor si muzica traditionala turceasca este Denis Done.
La Centrul pentru Tineret din comuna Tuzla, psihologul Nicoleta Roibu ofera consiliere gratuita pentru copiii si tinerii inscrisi la cursuri, consiliere de cuplu sau familie, pentru parintii sau tutorii copiilor sau tinerilor inscrisi la cursurile centrului. Acesta este un program al Primariei comunei Tuzla realizat in colaborare cu Centrul pentru Tineret Ion Creanga, sustinut de edilul comunei Tuzla Resit Taner si Consiliul Local Tuzla.
Vineri, 3 noiembrie, au vizitat Centrul pentru Tineret Ion Creanga si salile cursurilor aflate in desfasurare: desen, dezvoltare personala si consiliere cu parinti si copii, primarul comunei Tuzla, Resit Taner si membrii delegatiei oficiale din GŘre Turcia, localitate infratita cu comuna Tuzla.

"Tribut pentru Colectiv" la Centrul pentru Tineret "Ion Creanga"
Centrul pentru Tineret Ion Creanga din Tuzla, a organizat marti, 31 octombrie, la ora 18:00, concertul "Tribut pentru Colectiv", aprobat de Consiliul Local si finantat de Primaria Tuzla. Evenimentul cultural-artistic a reprezentat un omagiu adus in memoria victimelor de la Colectiv, dar si o inchinare vietii.
Invitati la spectacol au fost membrii Asociatiei Comunitatea Rock 89. Au urcat pe scena Membrii Asociatiei Stratonis: Vali Petcu (Cenaclul Stratonis) si Costin Podgoreanu, Dorian Parvu, Vali Vatuiu, Marius Chirila, Tibi Dutu (Stratonis Rock ).
La acest eveniment intrarea a fost libera. Publicul participant a avut posibilitatea sa doneze orice suma, iar banii au fost virati in contul Asociatiei Colectiv.
Aceasta productie a Centrului pentru Tineret Ion Creanga Tuzla a fost aprobata, sustinuta logistic si financiar de Primaria si Consiliul Local Tuzla.
La Centru pentru Tineret Ion Creanga nu s-a dorit a se organiza spectacolul cu motive de halloween, reprezentantii institutiei pregatesc pentru seara de Sfantul Andrei evenimentul: "Traditii, strigoi si usturoi".

Album foto

 • Articole din editia din data de 8 Noiembrie 2017

 • Lucrarile de construire a Complexului Sportiv "Sfantul Nicolae" Cumpana, continua

  Social
 • Cumpana, gazda fazelor judetene ale memorialelor "Gheorghe Ola" si "Gheorghe Ene"

  Social
 • Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, prezenta la Conferinta femeilor Francofone

  Social
 • Targul de toamna organizat de prichindeii din comuna Tuzla

  Social
 • Comuna Pecineaga asteapta semnarea contractului de finantare pentru noul dispensar uman

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • O nou─â sesiune a bursei locurilor de munc─â la Satu Nou

  Social
 • Ziua Armatei Rom├óne s─ârb─âtorit─â ├«n municipiul Medgidia

  Social
 • Flori pentru osta╚Öi! Ziua Armatei Rom├óne, s─ârb─âtorit─â ca ├«n fiecare an, la Cump─âna

  Social
 • Spectacol aniversar pentru persoanele v├órstice din Cump─âna

  Social
 • Ansamblul Sili╚Öteanca prezent la Festivalul Cultural al Rom├ónilor de Pretutindeni

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771