Modernizarea infrastructurii in comuna Oltina

Octombrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Prin atragerea de fonduri pentru finantarea diferitelor proiecte si lucrari, edilul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu are in vedere dezvoltarea infrastructurii, principala prioritare pentru care lucreaza.

Dupa finalizarea lucrarii de asfaltare a 760 de metri liniari, din drumul ce face legatura intre localitatea Oltina si Satu Nou, DC48, administratia locala a comunei Oltina a demarat, cu fonduri de la bugetul local, executarea canalizarii pluviale ce are in vedere construirea a sapte podete, accese pietonale si rigole, cu societatea Consiliului Local al comunei Oltina, S.C. Top Servicii Publice Oltina S.R.L.
Tot in aceasta perioada, autoritatile locale ale comunei Oltina, se ocupa si de asigurarea combustibilului solid pentru institutiile aflate in subordinea Primariei. De asemenea, conducerea administratiei locale a comunei Oltina, reprezentata de edilul Gheorghe Chirciu, a dat ordin de verificare si pregatire a utilajelor pe care primaria le are in dotare pentru deszapezire: doua buldoescavatoare si un tractor cu cupa, pentru a se asigura ca acestea functioneaza si se poate interveni in cazul in care zapada va incepe sa acopere strazile comunei. Primaria comunei Oltina, va colabora si cu o societate economica din raza comunei care va suplimenta utilajele, in cazul in care va fi nevoie. Asa cum s-a intamplat si in alti ani, in cazul situatiilor de urgenta, autoritatile locale ale comunei Oltina vor interveni si pe drumurile judetene, pentru a veni in ajutorul Regiei Autonome Judeteane de Drumuri si Poduri (RAJDP).
Proiecte cu fonduri guvernamentale
Cu fondurile guvernamentale ce vor fi obtinute prin semnarea contractelor de finantare a proiectelor "Reabilitarea si redimensionarea retelei de alimentare cu apa in localitatea Razoare, comuna Oltina, judetul Constanta" si "Podete de drum si reamenajare vale Groapa Adanca in localitatea Oltina" aprobate prin PNDL 2 (Programul National de Dezvoltare Locala), Primaria Oltina va realiza mari investitii prin care se va dezvolta si moderniza infrastructura comunei.
In localitatea Oltina, sistemul de alimentare cu apa potabila a fost modernizat, iar acum, prin proiectul "Reabilitarea si redimensionarea retelei de alimentare cu apa in localitatea Razoarele, comuna Oltina, judetul Constanta" cu o valoare totala de 4.638.841,00 lei se va moderniza si sistemul de alimentare cu apa din localitatea Razoarele. Acest proiect reprezinta o prioritate pentru conducerea administratiei publice locale a comunei Oltina, deoarece reteaua de alimentare cu apa in localitatea Razoarele este veche, fapt ce schimba calitatea apei si nu asigura volumul de apa necesar populatiei din satul ce apartine comunei Oltina. Prin acest proiect se va realiza reabilitarea bazinului de inmagazinare a apei, inlocuirea pompei de alimentare cu apa, construirea unei statii de tratare a apei cu ultraviolete si inlocuirea sistemului de distributie a retelei de alimentare cu apa potabila.
De asemenea, prin cel de-al doilea proiect aprobat prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) etapa a 2 a, cu o valoare totala de 2.782.365,00 lei: "Podete de drum si reamenajare vale Groapa Adanca in localitatea Oltina, judetul Constanta" se va reamenaja si moderniza valea Groapa Adanca pentru directionarea apei pluviale. Deoarece comuna Oltina de afla intre dealuri, prin aceasta investitie in valea Groapa Adanca din localitatea Oltina se vor realiza unsprezece podete, pentru ca atunci cand ploua, apa pluviala sa aiba un curs delimitat de scurgere.
Documentatiile pentru cele doua proiecte vor fi depuse la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) pana pe data de 30 octombrie pentru semnarea contractelor de finantare.

Articole din editia din data de Octombrie 2017

 • Primaria Municipiului Medgidia organizeaza a doua editie a evenimentului intitulat "Zilele Pensionarului"

  Administratie locala
 • Prilej de mare sarbatoare - "Ziua comunei Saraiu"

  Administratie locala
 • Elevii Liceului Carol I Ostrov incantati sa participe la activitati extracurriculare

  Administratie locala
 • S-au finalizat lucrarile la piata agroalimentara Ostrov

  Administratie locala
 • Comuna Ion Corvin pregatita pentru a intampina iarna

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771