Retea de distributie a energiei electrice modernizata in Casicea, comuna Amzacea

Octombrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Constient de rolul educatiei in comunitatea sa, pentru edilul Constantin Radu, pe parcursul mandatelor, investitiile in infrastructura educationala au constituit unul dintre domeniile prioritare la nivelul comunei Amzacea. Conducerea administratiei publice locale a comunei Amzacea a avut in vedere asigurarea unor conditii corespunzatoare din punct de vedere al sigurantei elevilor, precum si igienic si sanitar. Pentru desfasurarea orelor de curs intr-un spatiu cat mai placut s-a realizat amenajarea unor spatii moderne, atractive si cu dotarile necesare, constituindu-se baza materiala necesara pentru dezvoltarea unui invatamant de calitate.

In luna decembrie 2015, au fost demarate prin Programul National de Dezvoltare Locala proiecte ce au avut in vedere modernizarea si dotarea unitatilor de invatamant din comuna Amzacea. Potrivit, conducerii administratiei locale s-a lucrat intens in 2016, iar patru unitati scolare au fost dotate cu mobilier specific si cu echipament IT. Unitatile de invatamant au fost dotate cu centrale termice oferindu-le astfel conditii foarte bune elevilor si in perioada anotimpului rece.
In ceea ce priveste acest aspect, iarna trecuta administratia locala a comunei Amzacea a fost nevoita sa gaseasca o solutie pentru incalzirea cladirii in care functioneaza gradinita din localitatea Casicea, deoarece centrala electrica cu care este dotata gradinita ar fi functionat doar prin energie electrica de 3,80 V. Inca de la obtinerea avizului de principiu pentru gradinita din localitatea Casicea, gospodarul sef al comunei Amzacea, Constantin Radu, avea promisiunea ca reteaua electrica va genera puterea necesara functionarii centralei termice cu care este dotata gradinita. Avand in vedere ca lucrurile nu s-au petrecut intocmai, edilul comunei a gasit solutii astfel incat prescolarii ce invata in cadrul gradinitei din aceasta localitate sa beneficieze de caldura pe timpul iernii, avand toate conditiile optime necesare intr-o institutie amenajata la standarde europene.
In urma solicitarilor pe care conducerea administratiei locale a comunei Amzacea le-a exercitat catre operatorul de furnizare a energiei electrice S.C. Enel Distribution S.R.L., acesta a realizat o investitie de modernizare a retelei de distributie a energiei electrice in localitatea Casicea. Prin aceasta investitie s-au inlocuit stalpii retelei de distributie a energiei electrice, iar in prezent localitatea Casicea beneficiaza de energie electrica de putere 3,80W. Prin aceasta investitie problema privind functionabilitatea centralei electrice ce se afla in dotarea gradinitei Casicea s-a rezolvat.
Edilul comunei Amzacea, Constantin Radu si-a dorit pentru copiii scolari si prescolari din comuna si le-a asigurat acestora unitati de invatamant moderne, chiar daca actiunea se desfasoara in mediul rural.
"Una dintre prioritatile mele o reprezinta educatia tinerei generatii din comuna Amzacea, viitorul locuitorilor acestui loc. Am incercat si am lucrat pentru a oferi comunei Amzacea si locuitorilor acesteia ceva ce va dainui in timp. Consider ca, avand grija de copii si oferindu-le cele mai bune conditii in scoli vor prinde drag de invatatura si vor aprecia scoala. Le doresc un viitor stralucit, sper si ma bucura gandul ca avantul in drumul vietii l-am oferit prin aceste institutii de invatamant".

Articole din editia din data de Octombrie 2017

 • Alesii locali din Constanta se reunesc in sedinta extraordinara de Consiliu Local

  Administratie locala
 • Zilele Recoltei la Ovidiu

  Administratie locala
 • Comuna Pecineaga beneficiaza de modernizarea si dezvoltarea infrastructurii

  Administratie locala
 • Beneficii multiple pentru orasul Negru Voda prin programul "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020"

  Administratie locala
 • Simona Halep, oficial noul lider al clasamentului WTA, a sosit luni in Romania: "Ziua asta va ramane in istorie pentru toti romanii"/ "Andrei Pavel a fost idolul meu"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771