S-a deschis un nou punct de trecere a frontierei intre Romania si Bulgaria

Octombrie 2017, Radu Petric

Actualitate

Un nou punct de frontiera intre Romania si Bulgaria a fost inaugurat, marti, in judetul Constanta, in prezenta premierului Mihai Tudose si a omologului sau Boiko Borisov.

La ceremonie au participat prim-ministrul Romaniei, Mihai Tudose si prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, alaturi de ministrii de Interne ai Romaniei si Bulgariei, Carmen Dan si, Valentin Radev, dar si presedintele Consiliului Judetean Constanta - Marius Horia Tutuianu si Prefectul Judetului - Ioan Albu.
Inaugurarea Punctului de trecere a frontierei Lipnita - Kainargea este cuprinsa intr-un program mai amplu al premierului Romaniei in Bulgaria.
Astfel, tot marti, Mihai Tudose si membrii Executivului roman vor participa, la Varna, la Reuniunea interguvernamentala romano-bulgara. De asemenea, Mihai Tudose va participa la Reuniunea cvadrilaterala a prim-ministrilor Romaniei, Bulgariei, Serbiei si Greciei.
In marja acestor evenimente, va avea loc si o intalnire tete-a-tete a premierilor Mihai Tudose si Boiko Borisov, o serie de intalniri bilaterale intre oficialii romani si omologii bulgari, precum si o ceremonie de semnare a unor documente/acorduri bilaterale romano-bulgare. Guvernele Romaniei si Bulgariei au mai avut reuniuni bilaterale in anii 2011, 2014 si 2015, la Bucuresti, Ruse si Craiova.
Potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera, lucrarile de amenajare si modernizare desfasurate la punctul de frontiera inaugurat au avut in vedere ca acesta sa intruneasca conditiile pentru a fi deschis in regim de trafic international conform catalogului Schengen.
Astfel, punctul de trecere beneficiaza de artere de control pentru fiecare sens, intrare si iesire din tara, cabine de control, spatii interioare, echipamente tehnice si IT. Personalul care isi desfasoara activitatea in supravegherea si controlul trecerii frontierei este asigurat prin redistribuire de la structurile Politiei de Frontiera.
"Noul punct de frontiera se alatura celor 9 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului international la granita Romaniei cu Bulgaria, operationalizarea lor urmand sa asigure cresterea fluentei traficului de calatori intre Romania si Bulgaria. Punctul de Trecere a Frontierei Lipnita-Kainardja functioneaza in subordinea Garzii de Coasta si este deschis pentru traficul international de persoane, precum si pentru traficul international de marfuri, pana la limita unei greutati totale de 3,5 tone, iar programul de functionare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00. Prin acest punct de frontiera nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii si al produselor supuse controlului fitosanitar", se arata in comunicatul de presa citat.
Potrivit documentului, lungimea frontierei Romaniei cu Bulgaria este de 631,3 km, iar punctele de trecere deschise traficului international de la granita cu Bulgaria au fost tranzitate, in acest an, de peste 6,2 milioane de calatori (aproximativ 5 milioane dintre acestia fiind cetateni UE si 1,2 milioane cetateni non-UE). Totodata, in acest an au trecut frontiera romano-bulgara aproximativ 2,4 milioane mijloace de transport.
Punctul de Trecere a Frontierei Lipnita (Romania) Kainardja (Republica Bulgaria) este situat in comuna Lipnita, judetul Constanta si are corespondent pe teritoriul Republicii Bulgaria localitatea Kainardja. Soseaua care leaga partea romana de cea bulgara, care are o lungime de peste 17 kilometri, a fost construita inca de acum patru ani. Investitia de peste 6 milioane de euro, a fost realizata cu fonduri europene.
"Moment important astazi pentru judetul Constanta. In prezenta premierului Romaniei, domnul Mihai Tudose dar si a omologului bulgar Boiko Borisov, am inaugurat al zecelea punct de frontiera intre Romania si Bulgaria. Astfel, de astazi, atat traficul de marfuri cat si circulatia persoanelor este permisa intre Romania si Bulgaria prin punctul de trecere a frontierei - Lipnita. Multumesc autoritatilor centrale pentru sprijinul acordat in implementarea si finalizarea acestui proiect cu un impact deosebit asupra judetului Constanta", a precizat presedintele Consiliului judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu.
Spatiile si utilitatile necesare pentru desfasurarea activitatii de control in cele doua puncte de trecere a frontierei sunt asigurate de catre administratorii punctelor de trecere ale frontierei.
Sursa: www.mediafax.ro

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2017

 • Drumul Matasii incepe la Constanta! Ministrul Transporturilor, prezent

  Actualitate
 • Primaria achizitioneaza sistem de monitorizare a traficului. Vezi unde se vor amplasa camerele se supraveghere

  Actualitate
 • "Targul Gospodarului - Tuzla 2017" - sarbatoare organizata cu si pentru locuitorii comunei Tuzla

  Actualitate
 • "Caravana Teatrului" ajunge pentru a doua oara, in acest an, in comuna Tuzla

  Actualitate
 • Contracte de finantare pentru proiectele comunei Pantelimon

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Măsuri extreme, în România. Ministrul de Interne, apel către românii din Diaspora / Se închid barurile și restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare

  Actualitate
 • 14 unități administrativ teritoriale din județul Constanța vor benefica de cadastru gratuit

  Actualitate
 • Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771