Parc pentru locuitorii din Cobadin

20 Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Amenajarea unui parc pentru locuitorii din Cobadin dar si infrastructura comunei sunt subiecte ce se afla pe agenda de lucru a administratiei locale in aceasta toamna.

Luni, 11 septembrie 2017, in cadrul sedintei de Consiliul Local s-a aprobat infiintarea unui parc al tineretului in localitatea Cobadin. Proiectul implica amenajarea unui loc de joaca pentru copii si a unei fantani arteziane. De asemenea se vor monta tobogane, balansoare, foisoare hexagonale, mese si banci acoperite, cosuri de gunoi, grupuri sanitare. Parcul pentru tineret va fi amplasat in spatiul pe care il ofera curtea dispensarului uman din localitatea Cobadin.
Noul parc va fi amplasat pe un teren in suprafata de 2462mp. Proiectul prevede amenajarea spatiilor verzi (1088mp), a aleilor (1115mp), a locului de joaca (206mp), construirea unei fantani arteziene si montarea bancilor (53mp).
Aceasta investitie se va realiza cu fonduri de la Consiliul Judetean Constanta si de la bugetul local, iar potrivit edilului Cornel Cocos, pentru acest proiect s-a aprobat studiul de fezabilitate, urmand obtinerea avizelor necesare si demararea lucrarilor.
Acest parc va fi construit in special pentru tinerii din comuna Cobadin dar se vor putea bucura de aceasta investitie si cei mai in varsta din comuna prin odihna si relaxare, socializare si implicarea in diferite jocuri precum rummy, table sau sah.
Amenajare rigole de colectare a apelor pluviale
In acesta vara, autoritatile locale au demarat lucrarile de amenajare prin betonare a santului de colectare a apelor pluviale, din centrul localitatii Cobadin, lucrare ce s-a realizat pe o distanta de aproximativ 1 kilometru.
Edilul comunei, ne-a informat ca lucrarile de executie a rigolelor de colectare si aductiune a apelor pluviale, pe strada Primaverii, se apropie de final.
De asemenea executarea santurilor si a rigolelor, a acceselor si podetelor pietonale va continua in localitatea Cobadin, pe strada Constantei. Pentru aductiunea apelor pluviale sunt introduse tevi de azbociment, ce vor directiona scurgerea apelor pe sub podetele si accesele pietonale construite.
Lucrarea de modernizare a drumurilor din comuna Cobadin va continua si prin construirea trotuarelor pe strada Teilor si strada Constantei. Aceasta investitie este realizata cu fonduri de la Consiliul Judetean Constanta si cu fonduri de la bugetul local. De asemenea, potrivit edilului Cornel Cocos, urmeaza achizitionarea de conifere decorative (tuia), trandafiri si gazon natural.
In paralel cu aceste investitii, conducerea administratiei publice locale ale comunei Cobadin, va demara construirea unui garaj pentru masinile primariei si un grup sanitar in exterior. Aceasta lucrare dar si imprejmuirea curtii interioare a primariei se vor realiza din fonduri proprii ale bugetului local.

Album foto

 • Articole din editia din data de 20 Septembrie 2017

 • Ministrul Sanatatii: Suntem depasiti in ceea ce priveste capacitatea de a prelua pacientii arsi. Am avut un guvern care a venit pe arsi si care nu a facut nimic pentru acestia

  Administratie locala
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Administratie locala
 • Peste o jumatate de milion de carduri de sanatate, emise in acest an

  Administratie locala
 • Premiera pentru lacul Techirghiol! Vezi speciile protejate!

  Administratie locala
 • Concurs de ciclism la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771