Investitii demarate concomitent in comuna Tirgusor

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

In comuna Tirgusor, administratia locala a demarat implementarea proiectelor pe care si le-a propus in acest an. Se aude zgomotul utilajelor, glasul muncitorilor care lucreaza la indeplinirea sarcinilor, iar pe strazi se aud glasurile copiilor ce au inceput scoala.
In cadrul interviului acordat pentru publicatia "Graiul Dobrogei", edilul comunei Tirgusor, Viorel Petre, ne-a declarat ca au fost demarate lucralile de anvelopare a Scolii gimnaziale nr.1 si a gradinitei din Tirgusor. Alaturi de lucrarile ce se realizeaza la exterior, in podul unitatilor se monteaza vata minerala. Izolarea termica este necesara si se realizeaza pentru a se pierde cat mai putina caldura in perioada iernii. De asemenea, edilul comunei Tirgusor ne-a informat ca se schimba centralele termice ce functioneaza cu lemne, cu unele ce vor folosi ca si combustibil peleti, pentru costuri mai scazute si eficienta mai mare. Aceste centrale vor fi dotate cu generator si prevad automatizari astfel incat lipsa energei electrice sa nu influenteze procesul de incalzire a salilor de curs.
O alta investitie la care administratia locala a comunei Tirgusor lucreaza, priveste capela mortuara. In prezent s-a ridicat zidaria si se lucreaza la turnarea centurii si construirea acoperisului. Potrivit edilului Viorel Petre acesta va fi placat cu tabla.
Capela mortuara, amplasata in curtea bisericii ortodoxe ce poarta hramul Sfintilor Imparati Constantin si Elena din Tirgusor, are o suprafata construita de 70 de metri patrati. Cladirea va cuprinde: incaperea in care va fi depusa persoana decedata, sala de ceremonii, bucataria si grupurile sanitare. Constructia va fi administrata si ingrijita de Primaria comunei Tirgusor, iar edilul Viorel Petre a mentionat faptul ca nu se va percepe niciun fel de taxa, capela putand fi folosita gratuit de cetatenii comunei, pentru persoanele dragi raposate.
Dupa zece ani, conform parteneriatului asa cum mentioneaza edilul comunei Tirgusor, capela va fi data in administrarea bisericii, insa aceasta nu va putea cere taxa pentru folosirea capelei. Viorel Petre a mentionat si faptul ca pana la finalizarea acestei investitii doreste si achizitionarea unui capac frigorific.
In ceea ce priveste lista investitiilor din comuna Tirgusor, in prezent se lucreaza la executia sediului administrativ si a remizei PSI (Prevenirea si Stingerea Incendiilor). Momentan s-a sapat si s-a asezat piatra care uterior s-a tasat si urmeaza inceperea fundatiei. Aceasta lucrare reprezinta construirea unei singure cladiri, ridicata pe un singur nivel in forma de "L". Imobilul va cuprinde 2 birouri, 4 magazii, sopron pentru masini, lemne, carbuni, etc.
In alta ordine de idei, primarul comunei Tirgusor ne-a marturisit faptul ca: "In data de 12 septembrie 2017, s-a semnat contractul pentru montarea echipamentelor de internet wi-fi pentru intreaga comuna, in satele Tirgusor si Mireasa. Antena principala va fi montata in centrul localitatii Tirgusor care va transmite celor 10 puncte semnal, iar in localitatea Mireasa, antena principala va fi amplasata in centrul satului si va transmite catre cele 3 puncte. Acest serviciu va fi oferit gratuit locuitorilor celor doua sate, ce vor putea accesa reteaua de internet fara parola".
Luni, 11 septembrie 2017, edilul Viorel Petre impreuna cu membri ai Consiliului Local Tirgusor au participat la inceperea noului an scolar, la 8:30 la Mireasa, iar la 9:00 la Tirgusor. Edilul le-a urat succes copiiilor, i-a sfatuit sa invetete si sa aiba un tel onorabil in viata pe care sa il urmeze fara abateri pentru a avea un parcurs frumos si un viitor stralucit.

Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2017

 • Ministrul Sanatatii: Suntem depasiti in ceea ce priveste capacitatea de a prelua pacientii arsi. Am avut un guvern care a venit pe arsi si care nu a facut nimic pentru acestia

  Administratie locala
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Administratie locala
 • Peste o jumatate de milion de carduri de sanatate, emise in acest an

  Administratie locala
 • Premiera pentru lacul Techirghiol! Vezi speciile protejate!

  Administratie locala
 • Concurs de ciclism la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771