Retea de supraveghere video in localitatea Pecineaga

13 Septembrie 2017, Radu Petric

Administratie locala

Pentru protectia si siguranta populatiei din comuna, administratia locala Pecineaga, doreste achizitionarea si instalarea unei retele de supraveghere video stradala care sa ajute institutiile din localitate si nu numai, in cazul producerii unor evenimente neplacute, dar mai ales pentru preintampinarea acestora.

Pentru achizitionarea camerelor de supraveghere video, Primaria comunei Pecineaga a demarat procedura de licitatie, care in acest moment ce se afla in curs de desfasurare. Pentru instalarea sistemului de supraveghere se vor achizitiona 34 camere de filmat. Acestea se vor amplasa la institutiile din comuna, dar si in punctele strategice urmand planul de amplasare a camerelor de supraveghere. De asemenea, reteaua de supraveghere video a localitatii Pecineaga prevede si achizitionarea aparaturii necesare pentru monitorizarea si stocarea datelor filmate. Valoarea investitiei este de 100.000 lei si se realizeaza cu fonduri de la bugetul local. Proiectul de implementare al retelei de supraveghere video este prevazut in planul de achizitie pentru anul 2017.
Obiectivul privind reteaua de supraveghere video va contribui la dezvoltarea comunei din punct de vedere economic si social, in ceea ce priveste siguranta, mediul mai curat si stabil, pastrarea in stare buna a investitiilor, protejarea gospodariilor si a oamenilor.
Tot in ceea ce priveste investitiile din comuna Pecineaga, edilul Niculae Stan a declarat faptul ca in prezent se lucreaza la obtinerea avizelor de la institutiile autorizate pentru a demara lucrarea de infiintare a retelei de distributie de gaze naturale in comuna Pecineaga. De aceasta investitie vor beneficia aproximativ 1050 de familii, dar si agentii economici ce isi desfasoara activitatea pe raza comunei Pecineaga, institutiile publice si unitatile de invatamant din comuna. Conducerea Primariei Pecineaga doreste introducerea sistemului de gaze naturale pe fiecare strada din comuna, astfel incat toti cetatenii comunei Pecineaga sa se poata racorda si sa beneficieze de gaze naturale.
Valoare studiului de fezabilitate a proiectului este de 25.000 euro, iar valoarea totala a proiectului de 800.000 de euro, bani pe care administratia locala ii va aloca din fondurile proprii ale bugetului local.

Articole din editia din data de 13 Septembrie 2017

 • Primaria comunei Crucea a lansat proiectul "O Societate pentru Toate Varstele"

  Administratie locala
 • Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie ramane sub control judiciar

  Administratie locala
 • Tudose, despre scumpirea carburantilor: In mod cert nu este influenta accizei

  Administratie locala
 • Romanii care pleaca din tara risca amenzi intre 50 si 100 de lei daca nu anunta ANAF-ul

  Administratie locala
 • S-a semnat contractul de finantare pentru asfaltarea drumurilor din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771