Investitii in invatamantul din comuna Agigea, inaintea anului scolar 2017-2018

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Educatie

Administratia locala a comunei Agigea, condusa de edilul Cristian Maricel Cirjaliu, viceprimarul Nita Marius Daniel si Consiliul Local Agigea au contribuit la pregatirea scolii si a gradinitelor, pentru noul an scolar ce a fost deschis pe data de 11 septembrie 2017. Educatia reprezinta domeniul in care conducerea administratiei locale Agigea investeste continuu, plasandu-l in fruntea listei de prioritati.

Pentru acest nou inceput de an scolar, in cadrul unitatii de invatamant -Scoala Gimnaziala "Ion Borcea", s-au realizat reparatii generale pentru care Primaria si Consiliul Local Agigea au alocat suma de 90.000 de lei. Cu aceste fonduri s-a executat schimbarea parchetului, s-au efectuat lucrari de zugravire, inlocuirea grupurilor sanitare cu unele noi, igienizare spatii verzi. Tot in cadrul acestei unitati scolare, in doua sali de clasa s-a realizat renovarea totala a zidariei.
Grupa zero, ce apartine de Scoala "Ion Borcea", isi desfasoara activitatea in gradinita din cartierul Eroilor, a carei constructie a fost finalizata anul trecut de catre administratia locala a comunei Agigea. In acest an la aceasta unitate s-a realizat racordarea acesteia la reteaua de distributie a gazelor. Noua institutie prescolara are o suprafata construita de 517 mp si o suprafata utila de 450 mp. Imobilul se desfasoara pe un nivel si este alcatuit dintr-un hol mare central de unde se accede in cele trei sali, cancelarie, cabinet medical, vestiare, grupuri sanitare, camera de curatenie. Doua dintre incaperi reprezinta salile de clasa, iar in cea de-a treia, deoarece prezinta un spatiu mai generos, se va desfasura incepand din aceasta toamna Programul "Scoala dupa scoala" implementat de Ministerul Educatiei Nationale. Institutia prescolara este pictata la interior si este dotata cu mobilier specific, modern, special pentru activitatile pe care le desfasoara micutii invatacei.
La gradinitele din comuna, tot pentru reparatii generale, autoritatile locale Agigea au alocat suma de 80.000 de lei. Pentru racordarea gradinitei din localitatea Agigea la reteaua de distributie a gazelor naturale, (cea din Lazu fiind deja racordata la aceasta retea), administratia publica locala a comunei a investit suma de 50.000 de lei. Aceasta investitie este deosebit de importanta inlocuindu-se incalzirea cu combustibil solid, dar si din punct de vedere a confortului sporit si a costului mult mai scazut.
La inceput de an scolar, au fost prezenti la festivitatea de deschidere pentru a le ura mult succes prescolarilor si scolarilor, edilul comunei Agigea, Cristian Maricel Cirjaliu impreuna cu viceprimarul Nita Marius Daniel incepand cu ora 8:30 la gradinita din Lazu, 9:30 la gradinita Agigea, iar la 10:30 la Scoala "Ion Borcea" din Agigea.
Asa cum a declarat viceprimarul comunei Agigea, Nita Marius Daniel, pentru publicatia Graiul Dobrogei, "Tot ce tine de invatamantul din comuna Agigea se realizeaza cu sprijinul autoritatilor locale si nu ne-am abtinut de la nicio forma de ajutor pe care l-am putut oferi acestora. Am pus mereu educatia pe primul loc si in continuare unitatile de invatamant vor putea conta pe sprijinul si ajutorul nostru".

Articole din editia din data de Septembrie 2017

 • Primaria comunei Crucea a lansat proiectul "O Societate pentru Toate Varstele"

  Educatie
 • Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie ramane sub control judiciar

  Educatie
 • Tudose, despre scumpirea carburantilor: In mod cert nu este influenta accizei

  Educatie
 • Romanii care pleaca din tara risca amenzi intre 50 si 100 de lei daca nu anunta ANAF-ul

  Educatie
 • S-a semnat contractul de finantare pentru asfaltarea drumurilor din comuna Vulturu

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771