Producatorii de produse traditionale se reunesc la Constanta in perioada 8 -10 septembrie

Septembrie 2017, Radu Petric

Social

Inomar Cluster si Asociatia Taranii Dobrogeni in parteneriat cu Universitatea "Ovidius", Constanta, Federatia Nationala a Producatorilor de Produse Traditionale, Primaria Ovidiu si Moesis by Angelo organizeaza la Constanta, in perioada 8-10 septembrie 2017, prima editie (editie pilot) a Targului National de Produse Traditionale.

Targul National de Produse Traditionale, editia I, Constanta, se va desfasura pe platforma Facultatii de Siinte ale Naturii si Stiinte Agricole, Universitatea Ovidius, zona Campusului universitar (platforma/parcarea din fata corpului B, Aleea Universitatii nr. 1).
Targul National de Produse Traditionale, editia I, Constanta, va incadra si conferinta initiata de presedintele Inomar Cluster, Stanica Enache, "Rolul produselor traditionale in promovarea destinatiei" sustinuta de reprezentanti ai Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale si invitati reprezentativi din Dobrogea.
In cadrul Targului National de Produse Traditionale, editia I, Constanta vor participa producatori, membrii Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale, din judetele, Alba, Arad, Sibiu, Maramures, Oradea, Suceava, Hunedoara, Valcea, Bistrita, Bucuresti, Dolj, Salaj, Arges, Satu Mare, alaturi de producatori dobrogeni din judetele Tulcea si Constanta.
Obiectivele Targului National de Produse Traditionale sunt: promovarea conceptului de produs traditional in special pentru consumatori; protejarea produselor traditionale si a producatorilor traditionali; promovarea acestora pe piata comunitara; schimburi traditionale culinare; promovarea Dobrogei si a judetului Constanta; promovarea comunitatii Taranilor Dobrogeni; promovarea produselor locale/dobrogene; promovarea destinatiei; vizibilitatea si promovarea Universitatii Ovidius, Constanta si a Facultatii de Siinte ale Naturii si Stiinte Agricole, Universitatea Ovidius, Constanta
Inomar Cluster, Asociatia Taranii Dobrogeni, Universitatea "Ovidius", Constanta Primaria Ovidiu si Moesis by Angelo isi propun ca in cadrul Targului National de Produse Traditionale sa identifice potentiali producatori dobrogeni care, pe viitor vor fi indrumati/consiliati pentru obtinerea atestatelor de produse traditionale, autorizarea si inregistrarea lor la nivel european si ale caror produse vor fi promovate si vandute pe platforme locale, nationale si europene. Inomar Cluster va furniza servicii de suport si consultanta pentru inovare si asa cum a facut si pana acum, va sutine Asociatia Taranii Dobrogeni in accesarea si integrarea "know-how" si a tehnologiilor noi dar si in comercializarea propriilor produse.
Prin constituirea Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale si odata cu aparitia Ordinului nr. 724 din 29 iulie 2013, produsele traditionale au fost diferentiate clar de cele obtinute in sistem industrial. Totodata, producatorii de produse traditionale, s-au pozitionat distinctiv in preferintele consumatorilor. Acestia, au inceput sa aprecieze modul in care sunt obtinute produsele si mai ales lipsa aditivilor alimentari, utilizati in industrie cu efecte negative asupra sanatatii.
Producatorii Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale vor fi prezenti la Targul National de Produse Traditionale, editia I, Constanta cu diverse produse traditionale atestate ce acopera o gama larga de produse alimentare: produse din carne mezeluri traditionale specifice fiecarei regiuni a tarii; branzeturi proaspete si maturate derivate din lapte; miere si produse apicole; dulceturi, gemuri, siropuri; diferite sortimente de zacusca; paine de casa, prajituri, cozonaci si placinte; peste si derivate ale acestui produs; bauturi alcoolice specifice regiunilor cu traditie in domeniu sortimente de palinca, horinca sau tuica.
Taranii Dobrogeni vor fi prezenti la Targul National de Produse Traditionale, editia I, Constanta cu produse din gospodariile proprii, legume, fructe, preparate din carne, miere de albine si alte produse apicole, dulceturi, gemuri, compoturi, siropuri, zacusti, lapte, branza de toate felurile, iaurt, tuica, vin, prajituri, obiecte si mestesugaresti.
Targul National de Produse Traditionale, editia I, Constanta poate deveni unul din evenimentele fanion ale Dobrogei, imbogatind cu noi oportunitati de sprijin producatorii/fermierii din regiune si oferind consumatorilor produse naturale, de buna calitate.

Articole din editia din data de Septembrie 2017

 • S-a semnat contractul de finantare pentru asfaltare in comuna Vulturu

  Social
 • Lucrari pe ultima suta de metri la reteaua de alimentare cu apa in comuna Crucea

  Social
 • Ganduri si amintiri din vacanta in comuna Silistea

  Social
 • Comuna Silistea in parteneriat cu primarii din judetul Constanta si din Bulgaria

  Social
 • "Zilele comunei Tuzla" - zile de cultura

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771