Fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea comunei Ion Corvin

16 August 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

Prin PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala), etapa a doua, conducerea administratiei locale a comunei Ion Corvin, reprezentata legal de edilul Marcela Radulescu, se bucura de cinci proiecte ce au primit aprobare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Prin implementarea proiectelor aprobate spre finantare, administratia locala a comunei Ion Corvin va demara lucrari de dezvoltare a infrastructurii educationale, de sanatate, de drumuri si canalizare.
In comuna Ion Corvin se va demara construirea sistemului de colectare a apelor uzate, dar si a unei statii de epurare a acestora, cu fonduri in valoare de 8.634.315 lei ce vor fi alocate de la Guvern pentru "Realizarea infrastructurii de canalizare si statie de epurare in comuna Ion Corvin, judetul Constanta".
In ceea ce priveste educatia, prioritatea edilului Marcela Radulescu prin vocatia sa, se vor demara investitii pentru reabilitarea si modernizarea unitatilor de invatamant din comuna Ion Corvin. Cu suma de 2.374.675,64 alocata de la MDRAPFE, in localitatea ce da numele comunei se va implementa proiectul "Construire Scoala Gimnaziala nr.1 Ion Corvin si gradinita cu program normal in localitatea Ion Corvin, judetul Constanta". Tot pentru educatie, cu fondurile aprobate prin PNDL 2, edilul comunei Ion Corvin, Marcela Radulescu, va demara proiectul "Reabilitare si modernizare Scoala Gimnaziala nr.2 Viile, in comuna Ion Corvin, judetul Constanta". Pentru implementarea acestuia, MDRAPFE va aloca suma de 1.703.481,43.
"Extindere si reabilitare unitate sanitara in localitatea Ion Corvin, judetul Constanta", cu o valoare totala de 458.343,90 lei, este tot un proiect aprobat spre finantare de catre MDRAPFE, prin care autoritatilor locale ale comunei Ion Corvin doresc reinnoirea cabinetului medical, a salii de asteptare, a salii de tratament si a grupului sanitar si reamenajarea cabinetului stomatologic. Tot in incinta dispensarului functioneaza si farmacia. Dispensarul din localitatea Ion Corvin, a fost reabilitat tot de actualul primar, Marcela Radulescu, in anul 2004.
Pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, proiectul "Asfaltare strazi in comuna Ion Corvin, judetul Constanta" depus la inceputul anului 2017 prin Programul National de Dezvoltare Locala la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, a primit aprobare spre finantare. Primaria comunei Ion Corvin va primi de la MDRAPFE suma de 8.495.118,91 pe care o va folosi in reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere prin asfaltarea a 5 kilometri de drum in trei sate ale comunei: Ion Corvin, Viile si Cringu, pentru inceput; urmand ca mai apoi sa se depuna un astfel de proiect si pentru celelalte doua sate ale comunei Ion Corvin: Raristea si Brebeni. Potrivit edilului Marcela Radulescu, in proiect sunt incluse strazi pietruite si pregatite pentru asfaltare, iar proiectul cuprinde si construirea rigolelor si a puntilor pietonale acolo unde este nevoie.

Articole din editia din data de 16 August 2017

 • 7 zile de spectacole cultural-artistice in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Modernizarea comunei Tirgusor cu fonduri de la MDRAPFE - reabilitare retea apa potabila si infiintare canalizare apa uzata

  Administratie locala
 • Editia a-XV-a a Zilelor Comunei Silistea - 3 zile de sarbatoare

  Administratie locala
 • Dezvoltarea infrastructurii rutiere din comuna Mircea Voda prin atragerea de fonduri guvernamentale si europene

  Administratie locala
 • Viitorul Fantanele a castigat prima runda a Cupei Romaniei

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771