Reabilitare retea alimentare cu apa si modernizare drumuri comuna Oltina

August 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Cu fondurile guvernamentale pe care administratia locala a comunei Oltina le va obtine datorita finantarii prin PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala) va dezvolta, moderniza si reabilita infrastructura comunei.
Edilul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, isi doreste sa le ofere tuturor celor din comuna conditii si servicii cat mai bune care sa creasca nivelul de trai, prin dezvoltarea infrastructurii. Pentru acest lucru, Primaria Oltina a inaintat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) cereri de finantare pentru proiecte care, spre bucuria autoritatilor locale si a cetatenilor din comuna, au primit aprobare.
Pentru locuitorii satului Razoarele, administratia publica locala Oltina a primit aprobare spre finantare pentru proiectul "Reabilitarea si redimensionarea retelei de alimentare cu apa in localitatea Razoarele, comuna Oltina, judetul Constanta". Valoarea acestuia este de 4.638.841,00.
"Am prioritizat acest proiect deoarece reteaua de alimentare cu apa in localitatea Razoarele este veche, fapt ce schimba calitatea apei si nu asigura volumul de apa necesar populatie din satul ce apartine comunei Oltina. Dorim sa reabilitam bazinul de inmagazinare a apei, reteaua de distributie si sa montam o statie de clorinare", a mentionat primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu.
"Podete de drum si reamenajare vale Groapa Adanca in localitatea Oltina, judetul Constanta" cu 2.782.365,00 lei valoare totala, este cel de-al doilea proiect pentru care comuna Oltina a primit aprobare spre finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin PNDL. Valea Groapa Adanca se reamenajeaza si se modernizeaza pentru directionarea apei pluviale, deoarece comuna Oltina de afla intre dealuri iar atunci cand ploua apa trebuie sa aiba un curs delimitat. Edilul comunei Oltina a mentionat ca pentru a o directiona doresc sa amenajeze podete.
"Suntem in faza de finalizare a documentatiei privind proiectele ce au obtinut aprobare pentru finantare. In paralel, am demarat asfaltarea a 760 de metri in Satul Nou si amenajarea unui teren de sport in curtea gradinitei din localitatea Oltina, de care se vor folosi toti locuitorii comunei. Suprafata terenului este de 1.125 metri patrati. In prezent se desfasoara lucrarile de nivelare pentru turnarea suprafetei de joc. Mai apoi se vor monta porti si se va realiza dotarea terenului cu nocturna", ne-a dezvaluit primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu.

Articole din editia din data de August 2017

 • 7 zile de spectacole cultural-artistice in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Modernizarea comunei Tirgusor cu fonduri de la MDRAPFE - reabilitare retea apa potabila si infiintare canalizare apa uzata

  Administratie locala
 • Editia a-XV-a a Zilelor Comunei Silistea - 3 zile de sarbatoare

  Administratie locala
 • Dezvoltarea infrastructurii rutiere din comuna Mircea Voda prin atragerea de fonduri guvernamentale si europene

  Administratie locala
 • Viitorul Fantanele a castigat prima runda a Cupei Romaniei

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771