Reteaua de alimentare cu apa din zona Tabara - localitatea Faclia va fi extinsa

August 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Primaria comunei Saligny a reusit sa obtina, prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), aprobarea pentru finantare a patru proiecte.

Doua dintre proiectele comunei Saligny ce se regasesc pe lista proiectelor aprobate de catre MDRAPFE, au menirea de a dezvolta infrastructura din localitatea Faclia, zona Tabara, unde locuiesc aproximativ 60 de familii. Cu fondurile guvernamentale se vor introduce in aceasta zona a satului, sistem de iluminat public stradal prin implementarea proiectului "Extindere retea iluminat public, sat Faclia Zona Tabara, comuna Saligny, judetul Constanta", cu o valoare de 550.400,00 lei si retea de apa potabila prin "Extindere retea alimentare cu apa localitatea Faclia Zona Tabara, comuna Saligny, judetul Constanta", ce are o valoare totala de 535.500,00 lei. Pentru a asigura necesarul de apa potabila in zona Tabara, reteaua din localitatea Faclia va fi extinsa cu aproximativ 1,5 kilometri.
Administratia locala a comunei Saligny, a avut in vedere si dezvoltarea infrastructurii pentru sanatatea locuitorilor acestei comune, iar in prezent se bucura de aprobarea spre finantare a proiectului "Construire si dotare centru medical in localitatea Saligny, judetul Constanta".
Potrivit primarului comunei Saligny, Ion Beiu, proiectul prevede construirea unei cladiri noi ce va avea adresa pe strada Tineretului. In cadrul centrului vor functiona cabinete medicale de medicina de familie, pediatrie, dar si cabinete specializate, precum de fizioterapie, stomatologie; pentru a veni in ajutorul oamenilor bolnavi si pentru a le oferi locuitorilor din aceasta comuna acces la servicii care sa ii ajute sa previna sau sa infrunte bolile. Acest proiect are o valoare totala de 3.090.549,00 lei si va fi implementat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.
De asemenea, comuna Saligny a primit aprobare spre finantare prin PNDL si pentru "Modernizare iluminat public stradal, comuna Saligny, judetul Constanta", cu o valoare totala de 636.673,42.
Locuitorii comunei Saligny se vor bucura de un sistem de iluminat profesional. Aproximativ 600 de surse de iluminat vechi vor fi inlocuite cu corpuri de 30 W, pe baza de led ce vor creste intensitatea iluminatului public. Trecerea la iluminatul public stradal cu corpuri de iluminat cu leduri, reprezinta o prioritate pentru edilul comunei Saligny, Ion Beiu, deoarece astfel se vor reduce substantial facturile pentru consumul de energie electrica.

Articole din editia din data de August 2017

 • 7 zile de spectacole cultural-artistice in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Modernizarea comunei Tirgusor cu fonduri de la MDRAPFE - reabilitare retea apa potabila si infiintare canalizare apa uzata

  Administratie locala
 • Editia a-XV-a a Zilelor Comunei Silistea - 3 zile de sarbatoare

  Administratie locala
 • Dezvoltarea infrastructurii rutiere din comuna Mircea Voda prin atragerea de fonduri guvernamentale si europene

  Administratie locala
 • Viitorul Fantanele a castigat prima runda a Cupei Romaniei

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771