Cultură

Tabara Internationala de Pictura „Lucian Grigorescu” reda Medgidiei puterea de exemplu in cultura romaneasca

Cea de-a XIV a editie a Tabei de Pictura „Lucian Grigorescu” ce s-a desfasurat in perioada 31 iulie – 6 august a ajuns la final. Pe parcusul saptamanii trecute, artistii plastici s-au inspirat din diverse obiective si peisaje locale si au realizat lucrari de exceptie, prezentate la vernisajul ce a avut loc sambata, 5 august 2017.
La expozitie au participat oficialitati publice locale si judetene printre care primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, prefectul judetului Constanta, Ioan Albu, subprefectul Dumitru Jeaca, dar si viceconsulii Republicii Turcia la Constanta Murat Yalcin si Gurkan Gunaydin.
In deschiderea evenimentului, edilul municipiului a vorbit despre importanta atingerii obiectivelor culturale la nivel local prin reabilitarea Muzeului „Lucian Grigorescu”: „suntem intr-o procedura avansata iar in urmatoarea perioada urmeaza sa incercam sa il reabilitam si sa cream astfel un centru al culturii in Medgidia, unde sa putem expune valorile cu care se poate lauda orasul nostru. Toate creatiile expuse acum in holurile diferitelor institutii sunt franturi din bogatia noastra culturala pe care trebuie sa o adunam intr-un singur loc, intr-o casa a sa”.
Invitatul special al vernisajului a fost Ioan Albu, prefectul judetului Constanta, originar din municipiul Medgidia. Vadit impresionat de accentele de transculturalitate ale activitati artistice medgidiene, acesta a declarat: „apreciez activitatea administratiei publice a municipiului Medgidia, iar din partea Institutiei Prefectului are tot sprijinul. Imi pare rau ca astfel de activitati nu se mai fac si in alte orase ale judetului Constanta. Sper ca pe viitor exemplul Medgidiei sa fie preluat si de alte orase din judet”.
Alaturi de cei 14 pictori proveniti din Cipru, Regatul Bahrein, Turcia, Polonia si Romania, la eveniment a fost prezenta si Alice Dinculescu, cunoscut critic de arta de sorginte constanteana.
O initiativa inedita in Romania, Tabara Internationala de Pictura „Lucian Grigorescu” de la Medgidia, reprezinta un pas important in pastrarea caracterului multicultural al artei in intreg judetul Constanta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*