Sistemul de iluminat stradal din comuna Dumbraveni va fi modernizat

August 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Conducerea administratiei locale din comuna Dumbraveni a depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala (P.N.D.L.), la jumatatea lunii martie, a acestui an, un proiect de modernizare a sistemului de iluminat public din intreaga comuna Dumbraveni.

Proiectul - Modernizarea sistemului de iluminat stradal in comuna Dumbraveni, judetul Constanta, cu o valoare de 258.682,34 lei a primit aprobare spre finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala. Iluminatul public stradal are rolul de a asigura atat orientarea si circulatia in siguranta a pietonilor si a vehiculelor pe timp de noapte, cat si crearea unui ambient corespunzator in orele fara lumina naturala.
In baza finantarii proiectului depus, administratia locala a comunei Dumbraveni va asigura modernizarea si eficientizarea sistemului de iluminat public stradal prin achizitionarea de corpuri de iluminat echipate cu surse LED cu care se vor inlocui vechile lampi si montarea acestora pe stalpii existenti. Prin modernizarea sistemului de iluminat public din intreaga comuna Dumbraveni se va realiza un consum de energie scazut, se va determina reducerea riscului de accidente rutiere, se va imbunatati orientarea in trafic,va creste siguranta activitatilor si a persoanelor pe durata noptii.
In alta ordine de idei, edilul comunei Dumbraveni Stelian Clinciu, ne-a declarat ca pana la inceperea noului an scolar, lucrarile de igienizare, reparatiile, reabilitarile trebuie finalizate in cadrul institutiilor invatamant. In acest sens, administratia publica locala a comunei Dumbraveni a dat ordin de incepere a lucrarii din aceasta luna pentru ca elevii sa fie primiti in banci, inca de la inceputul anului scolar, in cele mai bune conditii. Si pentru ca asa face omul gospodar, edilul comunei Dumbraveni Stelian Clinciu, se preocupa si va achizitiona in aceasta vara combustibilul necesar pentru incalzirea unitatilor de invatamant in perioada anotimpului rece.

Articole din editia din data de August 2017

 • Mega-planul de investitii din bani publici cu care Guvernul vrea sa atraga turistii. Mircea Dobre: "Dom`ne, ne asumam si noi ceva, miscam si noi ceva?!"

  Administratie locala
 • Construire casa mortuara in localitatea Viroaga din comuna Cerchezu

  Administratie locala
 • Sistem de canalizare menajera in localitatea Amzacea

  Administratie locala
 • Dispensar medical uman pentru comuna Pecineaga

  Administratie locala
 • Tabara Internationala de Pictura "Lucian Grigorescu" reda Medgidiei puterea de exemplu in cultura romaneasca

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771