Finantare de la bugetul de stat pentru modernizarea infrastructurii din comuna Baraganu

August 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Proiectul "Alimentare cu apa a localitatii Baraganu si reabilitare alimentare cu apa a localitatii Lanurile" consta in investitii pentru tratarea si distributia apei potabile si reabilitarea sistemului vechi de alimentare cu apa in localitatile comunei Baraganu. Valoarea proiectului este de 1.664.753,00 lei.

Asa cum cere procedura, administratia locala a comunei Baraganu ne-a comunicat ca va transmite documentatia completa catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene pentru evaluare si urmand semnarea si incheierea contractului de finantare dintre UAT Baraganu si MDRAPFE, ce se va realiza pana la 31.12.2017.
Prin implementarea proiectului "Alimentare cu apa a localitatii Baraganu si reabilitare alimentare cu apa a localitatii Lanurile", intreaga comuna Baraganu si implicit locuitorii acesteia vor beneficia de sisteme de alimentare cu apa si apa potabila.
In prezent, in satul Lanurile din comuna Baraganu exista sistem de alimentare cu apa potabila, insa acesta necesita reabilitare. Reteaua de alimentare cu apa a fost infiintata in acest sat al comunei Baraganu din necesitatea de a distribui si alimenta populatia cu apa potabila, avand in vedere faptul ca in aceasta localitate, fantanile nu au apa potabila.
In localitatea Baraganu, conductele necesare pentru realizarea sistemului de alimentare cu apa au fost deja introduse si urmeaza forarea putului de apa, construirea caminelor si racordarea gospodariilor, in vederea finalizarii retelei de apa potabila. Implementarea proiectului ce a primit aprobare spre finantare prin PNDL, prevede construirea statiei de clorinare pentru tratarea apei potabile si a bazinului de acumulare a apei. In prezent, locuitorii satului Baraganu se alimenteaza cu apa potabila din fantani.
Tot in ceea ce priveste infrastructura comunei Baraganu, autoritatile locale ne-au marturisit ca s-a finalizat si s-a facut receptia lucrarii de amenajare a trotuarului din fata scolii primare cu clasele I-IV si a gradinitei din localitatea Lanurile. Amenajarea trotuarului s-a realizat prin turnare de beton si montare de borduri pe marginea acestuia, pe o distanta de aproximativ 1 kilometru. Administratia locala a comunei Baraganu a realizat aceasta lucrare pentru ca elevii sa nu mai fie nevoiti sa mearga pe marginea carosabilului, atat de aproape de autovehiculele ce participa la trafic. Trotuarul a fost amenajat de-a lungul drumului judetean DJ308, drum circulat ce trece prin fata unitatilor de invatamant din localitatea Lanurile comuna Baraganu, cu fonduri de la Consiliul Judetean Constanta.

Articole din editia din data de August 2017

 • Mega-planul de investitii din bani publici cu care Guvernul vrea sa atraga turistii. Mircea Dobre: "Dom`ne, ne asumam si noi ceva, miscam si noi ceva?!"

  Administratie locala
 • Construire casa mortuara in localitatea Viroaga din comuna Cerchezu

  Administratie locala
 • Sistem de canalizare menajera in localitatea Amzacea

  Administratie locala
 • Dispensar medical uman pentru comuna Pecineaga

  Administratie locala
 • Tabara Internationala de Pictura "Lucian Grigorescu" reda Medgidiei puterea de exemplu in cultura romaneasca

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771