Delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat din Medgidia

August 2017, Radu Petric

Administratie locala

Consilierii locali din Medgidia au fost convocati luni, 31 august in sedinta extraordinara, pentru a aproba cele trei proiecte de hotarare inscrise pe ordinea de zi.

Alesii locali au aprobat doua proiecte de hotarare ce au ca scop buna functionare a spitalului din localitate. Mai exact, acestia au aprobat proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia, pentru anul 2017 dar si modificarea organigramei si statului de functii ale institutiei spitalicesti.
Consilierii locali au aprobat si proiectul de hotarare pentru delegarea gestiunii prin concesiune a Serviciului de iluminat public in Municipiul Medgidia.
Propunerea a avut in vedere necesitatea modernizarii/extinderii sistemului de iluminat public in Medgidia, Valea Dacilor si Remus Opreanu, functionarea si exploatarea in conditii de siguranta a infrastructurii existente, realizarea unui sistem de iluminat unitar si eficient, care sa corespunda cerintelor de trafic in paralel cu optimizarea consumului energetic pentru intreaga unitate adminsitrativ-teritoriala.
De altfel, administratia locala a organizat in luna iulie dezbaterea publica cu tema "Delegarea serviciului de iluminat public local in municipiul Medgidia etapa consultare publica".
In cadrul intalnirii, Bogdan Mosescu, administratorul public al Primariei Muncipiului Medgidia, a prezentat principalele probleme cu care se confrunta iluminatul public si ceea ce ar trebui realizat pentru imbunatatirea acestei situatii.
"Iluminatul existent nu acopera in totalitate strazile municipiului exista corpuri de iluminat lipsa si zone unde iluminatul nu functioneaza. Au fost identificate un numar de 2.666 corpuri de iluminat si un numar de 2.912 stalpi ce ar trebui sa fie utilizati. Iluminatul existent nu este in conformitate cu normele si standardele in vigoare, respectiv SR EN 13201/2004, sursele de lumina utilizate fiind cu tehnologii invechite cu descarcari in vapori de mercur si chiar incandescenta, a precizat Bogdan Mosescu.
Se vor amplasa pe marginea drumurilor publice 3423 puncte luminoase si 349 aparate de iluminat arhitectural. Printre obiectivele preconizate a fi atinse prin investitiile aduse serviciului de iluminat public se numara: imbunatatirea calitatii iluminatului public din Municipiul Medgidia; optimizarea consumului de energie; garantarea permanentei in functionarea iluminatului public; realizarea unui raport optim calitate/cost pentru perioada de derulare a contractului de cooperare si un echilibru intre riscurile si beneficiile asumate prin contract (structura si nivelul tarifelor practicate vor reflecta costul efectiv al prestatiei si vor fi in conformitate cu prevederile legale).
Administratia publica locala a propus realizarea investitiei in doua etape diferite bazate pe doua surse de finantare:
Etapa 1 Investitiile privind "Inlocuire aparate de iluminat oras, extindere, sistem telegestiune, iluminat arhitectural" se va realiza din surse proprii in baza unui contract de delegare a gestiunii prin concesiune realizat pe o perioada de 10 ani.
Etapa 2 Investitiile privind "Obiectivele: Independentei, Poporului, Decebal, Republicii, Centura 1, Silozului, Ciocarliei, Parcare si acces blocuri str. Poporului, Parc Ion Creanga si Piateta Decebal" se va realiza din fonduri externe nerambursabile sau alte surse legal constituite.

Articole din editia din data de August 2017

 • Delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat din Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul Constantei: Incepand de astazi, toate proprietatile vor putea fi vandute numai cu aprobarea Consiliului Local

  Administratie locala
 • Drumuri asfaltate si iluminat public stradal eficientizat in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Zilele Comunei Silistea 13-15 august 2017

  Administratie locala
 • Dezvoltare infrastructura rutiera, educationala si de sanatate in comuna Saraiu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771