Administrație locală

Finantare pentru dezvoltarea infrastructurii din comuna Crucea

Primaria si Consiliul Local din comuna Crucea, reprezentate legal de edilul Gheorghe Frigioi vor derula datorita finantarii obtinute de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, investitii in domeniul modernizarii infrastructurii rutiere si realizarii retelei de canalizare. Fondurile insemna drumuri comunale si judetene, poduri, podete, sisteme de colectare si tratare de ape uzate.
Conform listei obiectivelor de investitii aprobate si sumele alocate acestora ce vor fi finantate prin Programul National De Dezvoltare (PNDL) in perioada 2017-2020, pentru judetul Constanta, comuna Crucea beneficiaza de finantare pentru urmatoarele investitii:
1.Infiintare sistem de canalizare ape uzate menajere in sat Galbiori, com. Crucea, jud. Constanta. Valoare: 3.890.017,00 lei
2.Infiintare sistem de canalizare ape uzate menajere in sat Stupina, com. Crucea, jud. Constanta. Valoare: 4.816.922,00 lei
3.Asfaltare drumuri comunale in comuna Crucea, localitatile Crisan si Siriu. Valoare: 8.924.990,00 lei
PNDL reprezinta sursa principala de finantare pentru infrastructura locala si are la baza principiul conform caruia in fiecare localitate din tara trebuie sa fie asigurat un set minim de servicii publice in domeniile: sanatate, educatie, apa canalizare, energie termica si electrica, inclusiv iluminat public, transport/drumuri, salubrizare, cultura, culte, locuire si sport.
In ceea ce priveste infrastructura educationala, edilul Gheorghe Frigioi ne-a declarat: „Am demarat metodologia de lucru privind igienizarea unitatilor de invatamant din comuna Crucea, chiar daca este atributul directiunii unitatilor de invatamant, deoarece imobilele au fost cedate ca urmare a aplicarii legii invatamantului si a protocolului de predare-primire, obligatia de intretinere a cladirilor revenind conducerii scolilor. De asemenea ne dorim ca in ceea ce priveste construirea grupurilor sanitare si amenajarea acestora sa fie finalizate pana la inceperea noului an scolar”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*