Proiecte menite sa modernizeze infrastructura comunei Nicolae Balcescu

August 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Locuitorii comunei vor beneficia prin proiectele demarate de administratia locala a comunei Nicolae Balcescu, de modernizarea infrastructurii rutiere de interes local si de imbunatatirea infrastructurii de apa potabila.


Pentru a asigura distributia apei potabile in zona fostului IAS al localitatii Nicolae Balcescu s-a propus realizarea urmatoarelor obiective: sursa de apa, rezervor, sistem dezinfectie, retea aductiune, retea de distruibutie prin conducte. Putul forat la o adancime de aproximativ 30 de metri este amplasat in nord-estul localitatii Nicolae Balcescu. De la sursa, prin conducta de aductiune, apa este pompata in rezervorul metalic de inmagazinare cu o capacitate de 100 metri cubi, amplasat in gospodaria de apa propusa.
Reteaua de distributie este introdusa pe strazile din zona fostului I.A.S. astfel incat sa se asigure apa potabila tuturor potentialilor consumatori, cuprinzand 54 de bransamente ce sunt in curs de finalizare pentru consum propriu, gospodarii si animale.
S-au realizat analizele apei, iar in urma rezultatelor aceasta este potabila fiind lipsita de nitrati sau nitriti. Aceste lucrari s-au realizat cu fonduri de la bugetul local. Va urma obtinerea licentei pentru functionare si autorizatiile de la Agentia pentru Protectia Mediului si Directia de Sanatate Publica Constanta.
Este important sa mentionam faptul ca administratia locala a comunei Nicolae Balcescu a primit vestea minunata ca proiectul de reabilitare si modernizare strazi in comuna Nicolae Balcescu, judetul Constanta, a fost declarat eligibl si va obtine finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. In prezent strazile cuprinse in acest proiect de afaltare sunt pietruite sau prezinta un strat de bitum. Datorita acestui proiect se vor reabilita prin asfaltare 10 kilometri de drum, cate cinci kilometri in fiecare dintre cele doua localitati ale comunei Nicolae Balcescu. Urmeaza semnarea contractului de finantare si procedura de achizitie publica pentru proiectare si executie.
Un alt proiect ce urmeaza a fi implementat are in vedere modernizarea drumului comunal ce face legatura intre Dorobantu si Cuza Voda, DC58. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Valea Dropiei din care face parte comuna Nicolae Balcescu alaturi de comunele invecinate Tortoman si Cuza Voda, a accesat un proiect pe OUG 28/2013 (PNDL) pentru obiectivul "Modernizare strazi si drumuri comunale ADI Valea Dropiei, Judetul Constanta". Modernizarea strazilor si a drumului comunal se realizeaza prin parteneriatul celor trei unitati administrativ-teritoriale. Primariei Nicolae Balcescu ii revin 4,9 kilometri ce vor fi asfaltati si modernizati.

Articole din editia din data de August 2017

 • Delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat din Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul Constantei: Incepand de astazi, toate proprietatile vor putea fi vandute numai cu aprobarea Consiliului Local

  Administratie locala
 • Drumuri asfaltate si iluminat public stradal eficientizat in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Zilele Comunei Silistea 13-15 august 2017

  Administratie locala
 • Dezvoltare infrastructura rutiera, educationala si de sanatate in comuna Saraiu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771