A inceput sarbatoarea Hora Satului in comuna Ciobanu

August 2017, Mirela Ionita

Social

Primarul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu a dat start duminica, 23 iulie, incepand cu orele 18:30 la sarbatoarea sateasca, Hora Satului. Initial prima zi de sarbatoare ar fi trebuit sa aiba loc in data de 16 iulie, insa din cauza conditiilor meteo nefavorabile, aceasta a fost amanata.

Hora in care oamenii se prin in joc, pentru a petrece si a uita de griji se tine pe piateta din fata Caminului Cultural din localitatea Ciobanu. Localnici de toate varstele se aduna la sarbatoarea Hora Satului, aceasta fiind un prilej de bucurie, de a se intalni si de a povesti. Cei tineri, chiar si mai timizi, invata pasii dansului popular de la cei mai varstnici, bucurandu-se de muzica oferita de formatia Autentic Folclor.
Pana la postul Sfintei Marii, ziua de duminica va fi dedicata locuitorilor comunei Ciobanu, oamenilor gospodari ce trudesc in timpul saptamanii si pastreaza aceasta zi pentru odihna si pentru a o petrece alaturi de familie si vecini, dar si dupa post pana la inceperea scolii. Edilul Tudorel Gurgu este fericit deoarece aceasta este o ocazie in care poate fi in preajma cetatenilor si petrece alaturi de ei momente de bucurie.
In alta ordine de idei, potrivit edilului comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu: "S-a finalizat lucrarea de modernizare a iluminatului public stradal in satul Miorita. Vechile lampi, mari consumatoare de energie electrica au fost inlocuite cu o suta de lampi de ultima generatie de tip led, cu consum de energie electrica mic si o durata de viata mare. Lampile de 50W, consuma mult mai putina energie electrica decat becurile vechi, iar valoarea facturii privind consumul de curent electric se va reduce semnificativ".
Tot edilul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu ne-a dezvaluit faptul ca in luna august va demara, in colaborare cu RAJDP (Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri), cu fonduri de la Consiliul Judetean Constanta, lucrarea de asfaltare a doi kilometri de drum comunal din DC69, ce leaga satul Miorita de drumul national. Acest drum este deteriorat iar pentru reabilitarea si modernizarea acestuia se va turna covor asfaltic.

Articole din editia din data de August 2017

 • Delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat din Medgidia

  Social
 • Primarul Constantei: Incepand de astazi, toate proprietatile vor putea fi vandute numai cu aprobarea Consiliului Local

  Social
 • Drumuri asfaltate si iluminat public stradal eficientizat in comuna Vulturu

  Social
 • Zilele Comunei Silistea 13-15 august 2017

  Social
 • Dezvoltare infrastructura rutiera, educationala si de sanatate in comuna Saraiu

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Copiii din Siliștea, în excursie la Aqua Magic

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771