Mihai Tudose despre situatia plajelor de pe litoral: Ar trebui sa apartina tuturor/ Liviu Dragnea: In turism se construieste haotic, o solutie ar fi Master Planul din turism

19 Iulie 2017, Radu Petric

Actualitate

Pemierul Mihai Tudose a declarat, marti, ca plajele ar trebui sa apartina tuturor, nu "cuiva care daca are un hotel in spate devine mare investitor", iar pentru rezolvarea problemelor de pe litoral, Tudose asteapta masterplanul pe turism.Mihai Tudose a spus, marti, ca situatia turistului care vine pe litoral, pus sa plateasca peste tot, nu a mai intalnit-o niciunde.
"Legat de plaje, recunosc ca este o tampenie imensa, din punctul meu de vedere, nu se poate asa ceva. Ar trebui sa apartina tuturor, nu cuiva care, daca are si un hotel in spate, devine el mare investitor cu doua sezlonguri si strica tot. Eu sunt convins ca domnul ministru Dobre va veni in Guvern cu acea minunata strategie a turismului romanesc (...). S-o spunem pe romaneste: parcarea e a altcuiva, trebuie sa dea 2 lei la Primarie, intra in hotel, trebuie sa dea 2 lei la hotel, pleaca pe plaja trebuie sa ia bani la el sa plateasca sezlongul. Ceea ce, iertati-ma, nu am mai intalnit pe nicaieri in lume", a spus Mihai Tudose la Mamaia, la o intalnire pe care a avut-o, impreuna cu Liviu Dragnea, cu operatorii din turism de pe litoral.
Tudose a afirmat ca are incredere ca ministrul Mircea Dobre va elabora masterplanul si il va trece prin toate comisiile posibile.
"Toate acestea eu stiu ca domnul ministru Dobre le stie. Domnul Dobre, care este din Constanta, va trebui sa performeze, pentru ca atunci cand se va intoarce la Constanta va trebui sa dea ochii cu dumneavoastra. La cat il vad de determinat eu am incredere in domnia sa. Nu se grabeste cu acel masterplan pe turism, avand grija sa nu cumva sa uitam ceva si sa-l treaca prin toate dezbaterile posibile", a mai spus Tudose.

Liviu Dragnea: In turism se construieste haotic, o solutie ar fi Master Planul din turism
Seful Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, marti, in Mamaia, ca in general, in zonele turistice, se construieste haotic, apreciind ca ar fi fost buna o lege precum cea pe care a incercat sa o implementeze Elena Udrea, care impunea anumite reguli de autorizare a constructiilor in statiuni.
Liviu Dragnea a spus, marti, in Mamaia, la finalul unei intalniri pe care a avut-o cu reprezentantii patronatului din turism ca sunt zone in care mergea cand era student, iar acum nu mai poate sa ajunga pentru ca nu-i mai plac, din cauza constructiilor.
"In ceea ce priveste relatia cu autoritatile locale, a existat o initiativa a unui Guvern, cred ca doamna Udrea a avut acea initiativa pe care multi au injurat-o, in care autoritatile locale, structurile asociative au reactionat foarte violent si au blocat acea lege care impunea anumite reguli de autorizare a constructiilor in statiuni. Atunci primarii au solicitat ca ei sa aiba autoritatea totala. Eu nu ii acuz pe primari dar am dreptul dupa atatia ani de administratie locala sa-mi spun un punct de vedere foarte ferm: a fost o greseala. Pentru ca sunt zone, chiar aici pe litoral, unde eu veneam cand eram student si unde nu mai pot sa ma duc acum. Ca nu-mi mai plac. Sunt zone in muntii Romaniei care, pentru ca au fost scapate din mana, nu mai pot fi reparate: constructii haotice, cu un milion de culori, constructii urate, imposibil sa gasesti un loc de parcare", a spus Dragnea.
El a spus ca aceasta situatie ar putea fi, totusi, remediata in timp, si spera ca "ministrul Turismului, al Administratiei si al Dezvoltari, autoritatile locale, structurile asociative sa vina la primul ministru, sa vina la noi, la Parlament, cu propuneri foarte clare".
De asemenea, Liviu Dragnea a mai precizat ca o solutie ar putea-o reprezenta si viitorul Master Plan in turism, care va cuprinde si prevederi legislative.
"Master Planul in turism este o chestiune generala si care se refera nu numai la Marea Neagra, ci trebuie sa se refere la toate zonele din Romania, pentru ca nu exista satuc in aceasta tara care sa nu aiba potential turistic. Romania este o tara prea frumoasa. Sper ca acel Master Plan pe turism, chiar daca are dreptate primul ministru sa nu se grabeasca cu el, m-ar interesa in mandatul acesta si ar fi senzational daca ar fi gata intr-un termen rezonabil, ca sa-l putem prinde in bugetul pe anul viitor, ca sa fie primul an in care incep sa apara semnele", a mai declarat Liviu Dragnea la finalul intalnirii cu reprezentantii patronatului din turism, care a avut loc in statiunea Mamaia.
Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de 19 Iulie 2017

 • Saptamana dedicata artei plastice medgidiene, aproape de start

  Actualitate
 • Curtea de Apel Constanta s-a pronuntat cu privire la ridicarea masurii controlului judiciar al IPS Teodosie. Ce decizie s-a dat!

  Actualitate
 • S-a deschis Gradina Botanica din Techirghiol!

  Actualitate
 • Dupa Piateta Decebal, atentia societatii Apollo Ecoterm s-a mutat pe Parcul 1 Mai

  Actualitate
 • Surprize de vara pentru copiii din comuna Pestera

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771