"Vara lui Ovidius" la Tuzla

Iulie 2017, Mirela Ionita

Social

Membrii Asociatiei Stratonis au in plan o vara de neuitat pentru locuitorii si turistii din Tuzla, pentru locuitorii comunelor partenere cu Asociatia Stratonis, dar si pentru turistii sositi in statiunile din Sud Estul Litoralului Romanesc.

"Fiindca s-au scurs 2000 de ani fara el, fiindca a fost trist aici, la pontice, printre barbari si fara carti, in aceasta vara, in memoria poetului roman exilat la Tomis, pe tarmul Marii Negre, Ovidius, vom crea un spatiu cultural la tarmul marii, pe plaja de langa batranul Far de la Tuzla. Biblioteca, ateliere pentru creatie, spectacole, toate la nisip", ne-a marturisit presedintele fondator al Asociatiei Stratonis, Maria Damian Pascal.
De asemenea am aflat ca se va monta o scena din lemn pe plaja Tuzla si se vor organiza cele mai faine seri de muzica folk, rock si pop, cum n-au mai fost pana acum la Tuzla. Pe plaja dinspre Far, un loc frumos amenajat cu mult bun gust, se vor organiza seri cu muzica live, de calitate, activitati cultural-artistice si cursuri pentru copiii si tinerii de la Centrul Pentru Tineret Ion Creanga din comuna Tuzla.
Evenimentele pe care le organizeaza, la care participa si pentru care pun atat de mult suflet si ore de munca, membrii Stratonis ofera publicului muzica folk, rock, pop, jazz, dar si muzica populara multietnica din Dobrogea, poezie, teatru, dansuri.
Asociatia Stratonis are in statut nu doar activitati cultural-artistice dar si un complex, ce include istorie, social, educatie, turism, dezvoltare. Asociatia Stratonis participa intens la "Scoala De Vara" organizata pentru copii din comuna Tuzla, iar instructorii prezenti la primul curs au fost: la canto-Viorela Filip, chitara-Claudiu Radu, clape-Musa Levent, tobe-Ciprian Capitan, dezvoltare personala-Nicoleta Roibu.
"Scoala De Vara" proiect aprobat de Consiliul Local si finantat de Primaria Tuzla ofera cursuri de dezvoltare personala.

Articole din editia din data de Iulie 2017

 • Radu Mazare, condamnat la patru ani cu suspendare, in cazul retrocedarilor ilegale de terenuri. Nicusor Constantinescu a primit trei ani de inchisoare cu suspendare. Instanta s-a pronuntat dupa 9 ani de procese

  Social
 • Cursuri de astronomie pentru copii

  Social
 • Reabilitare strazi in localitatea Cerchezu

  Social
 • Activitati de vacanta la Scoala Gimnaziala "Marin Voinea" Cerchezu

  Social
 • Noul prefect al Constantei a depus luni juramantul

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • 3 persoane cu dizabilități din Ciobanu au primit vehicule din partea autorităților locale

  Social
 • Companiile JD Agro Cocora și JD Agro Amzacea susțin învățământul în comunitățile locale

  Social
 • 120 de copii din Bărăganu vor primi tichete sociale pentru rechizite

  Social
 • Primăria Municipiului Medgidia - Anunț de Interes Public

  Social
 • Copiii din Siliștea, în excursie la Aqua Magic

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771