Se deschide Gradina Botanica din Techirghiol!

Iulie 2017, Adrian Nicarel

Social

Turistii care aleg ca destinatie de vacanta orasul Techirghiol vor avea ocazia sa viziteze singura gradina botanica de pe litoralul romanesc. Asta pentru ca incepand de joi, 6 iulie, s-a redeschis obiectivul pentru toti vizitatorii. Vizitatorii pot admira parcul dendrologic in fiecare saptamana, de miercuri pana duminica, intre orele 13.00 si 21.00. Biletul de intrare costa 10 lei pentru adulti, iar pensionarii, copiii si grupurile organizate beneficiaza de reducere cu 50%. Copiii si persoanele cu handicap pot intra gratuit.

Amintim ca Gradina Botanica din Techirghiol a fost inaugurata la sfarsitul lui martie 2016. Amenajarea sa a durat doi ani si opt luni, timp in care specialistii si cercetatorii botanisti de la Universitatea "Ovidius" din Constanta, Universitatea din Sofia (Bulgaria) si Centrul Cultural "Palatul Balcic" au avut grija sa aduca la Techirghiol plante rare, exotice, care sa ii bucure pe toti vizitatorii. Obiectivul nou inaugurat este, de fapt, o replica a celebrului parc dendrologic de la Castelul Reginei Maria din Balcic, una dintre cele mai importante destinatii turistice din Bulgaria. De altfel, amenajarea Gradinii Botanice din Techirghiol face parte dintr-un amplu proiect european denumit "Arta gradinaritului transfrontalier la Marea Neagra", in valoare de 1.288.217 euro, prin care a fost reabilitata si modernizata si Gradina din Balcic. Pe o arie de 56.000 de metri patrati s-au sadit peste 20.000 de plante, arbori si arbusti, din 100 de specii botanice, a fost amenajata o cascada cu lac artificial, au fost aranjate alei, pergole, chioscuri si foisoare, precum si o sera pentru plante exotice si cactusi. Gradina Botanica din Techirghiol poate, de asemenea, sa gazduiasca oficierea ceremoniilor de casatorie. Taxa de oficiere a ceremoniei este de 200 lei, iar filmarea si fotografierea evenimentului costa 100 lei, pentru maximum trei ore.

Articole din editia din data de Iulie 2017

 • Radu Mazare, condamnat la patru ani cu suspendare, in cazul retrocedarilor ilegale de terenuri. Nicusor Constantinescu a primit trei ani de inchisoare cu suspendare. Instanta s-a pronuntat dupa 9 ani de procese

  Social
 • Cursuri de astronomie pentru copii

  Social
 • Reabilitare strazi in localitatea Cerchezu

  Social
 • Activitati de vacanta la Scoala Gimnaziala "Marin Voinea" Cerchezu

  Social
 • Noul prefect al Constantei a depus luni juramantul

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • 3 persoane cu dizabilități din Ciobanu au primit vehicule din partea autorităților locale

  Social
 • Companiile JD Agro Cocora și JD Agro Amzacea susțin învățământul în comunitățile locale

  Social
 • 120 de copii din Bărăganu vor primi tichete sociale pentru rechizite

  Social
 • Primăria Municipiului Medgidia - Anunț de Interes Public

  Social
 • Copiii din Siliștea, în excursie la Aqua Magic

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771