Sala polivalenta din Constanta, ucisa prematur? Toti banii merg la Bucuresti!

Iulie 2017, Adrian Nicarel

Actualitate

Constructia salii polivalente din Constanta va avea loc la... Sfantul asteapta! Nu, nu este o gluma, ci "promisiunea" noului/vechiului ministru al Tineretului si Sportului, Marius Dunca. Potrivit news.ro, Dunca a afirmat ca organizarea unor meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020 este prioritara pentru Guvern, astfel ca proiectele privind construirea unor sali polivalente vor fi amanate. Daca declaratiile ministrului Dunca se vor adeveri, acest lucru ar insemna o noua palma data sportului constantean, care a dat tarii mari valori.

In urma cu aproape un an, Constanta primea de la Bucuresti o veste excelenta. Guvernul Romaniei aprobase o investitie de peste 20 de milioane de euro pentru construirea unei sali polivalente in Constanta. Potrivit proiectului, cea mai mare parte a finantarii era asigurata de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale, autoritatii publice locale din Constanta revenindu-i misiunea de a asigura partea de cofinantare.
La vremea respectiva, cotidianul "Telegraf" scria ca, de data aceasta, lucrurile par a fi mult mai serioase, iar Constanta ar putea avea complexul sportiv mult visat. Asta daca nu cumva proiectul aprobat de Guvern se impiedica, din nou, de hatisurile birocratice ori de contestatarii de meserie. Iata ca am avut "gura aurita" pentru ca, ce sa vezi!, proiectul este pe cale sa intre la apa. Marius Dunca, ministrul pentru Tineret si Sport in Guvernul Tudose, le-a spus, joi, membrilor Comisiei pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport din Parlament ca organizarea unor meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020 este prioritara pentru Guvern, astfel ca proiectele privind construirea unor sali polivalente vor fi amanate.
"Avem nevoie de sali de sport ca de aer. Din pacate, nu mai avem timpul necesar, pentru ca se apropie Campionatul European de fotbal. Avem nevoie de cel putin patru sali polivalente, in urma analizei pe care am facut-o. In Bucuresti, in centrul tarii, in Constanta, dupa care si in Moldova. Din pacate, Campionatul European de fotbal devine prioritar pentru noi prin construirea celor patru stadioane, dar trebuie precizat ca nu MTS le finanteaza, ci Compania Nationala de Investitii", le-a spus Dunca parlamentarilor din Comisie, citat de news.ro.

Ce cuprinde proiectul
Sala polivalenta a Constantei urma sa fie ridicata in zona Badea Cartan de catre aceeasi Companie Nationala de Investitii.
Potrivit proiectului, sala din Constanta era prevazuta cu 5.000 de locuri si omologata pentru multiple discipline individuale, dar si pentru sporturi de echipa. Regimul de inaltime trebuia sa fie de D+P+1E, iar imobilul sa aiba o suprafata totala de 60.185 mp si una construita de 7.400 mp.
Municipalitatea isi propusese sa amenajeze aici spatii verzi pe 8.700 mp si locuri de parcare pentru 620 de autoturisme si noua autocare. In afara acestei sali de sport, conducerea administratiei locale isi mai propusese sa amenajeze in zona si un bazin olimpic. De acest ultim proiect era in plan sa se ocupe exclusiv fostul inotator Razvan Florea, consilier local din partea PSD, care a punctat ca bazinul va fi amenajat fie din fonduri de la bugetul de stat, fie din banii Consiliului Local.

O noua palma pentru sportul constantean
Daca declaratiile ministrului Dunca se vor adeveri, acest lucru ar insemna o noua palma data sportului constantean, care a dat tarii mari valori, printre care se numara fotbalistul Gheorghe Hagi, gimnasta Simona Amanar sau Catalina Ponor, inotatorul Razvan Florea si, mai nou, jucatoarea de tenis Simona Halep sau jucatoarea de tenis de masa Eliza Samara.

Articole din editia din data de Iulie 2017

 • Se lucreaza la asfaltarea DJ 224 Medgidia - Tortoman. Seful CJ Constanta a verificat lucrarile

  Actualitate
 • 15 elevi ai Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpana fac practica in domeniul hotelier in Spania

  Actualitate
 • Vara bogata in proiecte si investitii la Saraiu

  Actualitate
 • Sistem de alimentare cu apa potabila in localitatile Galbiori si Stupina, comuna Crucea

  Actualitate
 • Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771