Amenajarea trotuarelor si a spatiului verde din comuna Fantanele

Iunie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

In urma lucrarilor de asfaltare ce au fost finalizate anul trecut, administratia locala a comunei Fantanele va demara lucrari de modernizare a strazilor asfaltate in vederea dezvoltarii infrastructurii rutiere dar si a cresterii sigurantei locuitorilor acestei comune.

In cadrul proiectului de asfaltare, localitatea Fantanele a fost impartita in doua tronsoane pentru a facilita realizarea lucrarilor. Lucrarile de reinnoire a covorului asfaltic la primul tronson de 2 kilometri, s-au realizat pe strada Basarabia prin turnarea a trei straturi de asfalt: unul de egalizare si doua de rulaj. Proiectul de asfaltare al celui de-al doilea tronson a cuprins: strazile Decebal (600 m), Caliacra (2200 m) si o portiune neasfaltata din strada Basarabia (700 m).
De-a lungul strazilor ce au fost asfaltate, administratia locala a comunei Fantanele va demara lucrari de amenajare a trotuarelor. Potrivit conducerii Primariei lucrarea presupune realizarea a 15.000 metri patrati de trotuare. Acesta investitie este necesara deoarece, edilul Gheorghe Popescu doreste ca cetatenii comunei sa nu mai fie nevoiti sa mearga pe marginea carosabilului ci sa circule in siguranta pe trotuare.
Tot de-a lungul strazilor asfaltate: strada Basarabia, Decebal si Caliacra, autoritatile locale vor demara lucrarile de construire a rigolelor necesare pentru colectarea si scurgerea apei pluviale. Lucrarea va consta in construirea a aproximativ 10 kilometri de rigole. De asemenea in aceasta lucrare va fi inclusa si realizarea podurilor, podetelor si acceselor pietonale. Podurile si podetele vor fi executate pentru fiecare proprietate. Investitiile de modernizare a drumurilor din comuna Fantanele se vor realiza cu fonduri de la bugetul local.
Primarul comunei Fantanele, Gheorghe Popescu, ne-a marturisit ca proiectul presupune pe langa construirea trotoarelor si a rigolelor si amenajarea spatiului verde prin plantarea de pomi si arbusti ornamentali, dar si a diferitelor flori.
Proiectul va fi supus atentiei consilierilor locali iar dupa aprobarea lui se va demara procedura de achizitie.

Articole din editia din data de Iunie 2017

 • Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

  Administratie locala
 • Tour-X - Schimbare de paradigma in oferta de produse turistice pe litoral

  Administratie locala
 • Zborurile interne de pe Aeroportul Kogalniceanu, reluate dupa foarte multi ani

  Administratie locala
 • Vrei sa fii VIP la Aeromania? Iata ce trebuie sa faci!

  Administratie locala
 • Festivitate de incheiere a anului scolar in comuna Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771