Treceri de pietoni pentru locuitorii comunei Saligny

Iunie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Pentru siguranta cetatenilor si evitatarea accidentelor in trafic autoritatile locale din comuna Saligny au hotarat marcarea si semnalizarea locurilor prin care trecerea de pe o parte a carosabilului pe cealalta este permisa.

Deoarece traficul este intens iar traversarea drumului national DC22C reprezinta un pericol pentru cetateni, viceprimarul comunei Saligny Nicolae Teleneanu, ne-a marturisit ca Primaria si Consiliul Local Saligny au hotarat realizarea a doua treceri de pietoni. O trecere de pietoni va fi amplasata in localitatea Saligny, iar cea de-a doua in localitatea Faclia.
De asemenea, pentru a le oferi conditii mai bune locuitorilor comunei ce fac naveta si asteapta mijloacele de transport in comun, conducerea administratiei locale Saligny a comandat statii de asteptare acoperite, pe care urmeaza sa le monteze pentru a-i feri pe navetisti de conditiile meteo nefavorabile.
In alta ordine de idei, viceprimarul Nicolae Teleneanu, ne-a mai declarat ca in data de 29 iunie 2017, Primaria comunei Saligny va scoate la negociere loturile de pamant din tabara Faclia, oferindu-le posibilitatea celor care locuiau in aceasta zona fara forme legale sa poata cumpara aceste terenuri.
In ceea ce priveste lucrarile de modernizare a infrastructurii rutiere, autoritatile locale din comuna Saligny continua pietruirea drumurilor si turnarea rigolelor, iar potrivit conducerii Primariei in luna iulie se doreste demararea lucrarii de asfaltare. In paralel cu acestea se continua si lucrarile la sala de sport, amplasata in curtea Scolii Gimnaziale cu clasele I-VII din localitatea Saligny. Cladirea a fost finalizata la exterior, s-au montat ferestrele si usile de tip termopan si s-a montat scheletul metalic pentru acoperis. Urmeaza montarea acoperisului, dupa care se vor demara lucrarile la interior.
In ceea ce priveste educatia si invatamantul, pentru ca anul scolar s-a incheiat, Primaria si Consiliul Local organizeaza copiilor din comuna Saligny, elevi ai claselor I-VIII, o excursie la Aqua Magic, in statiunea Mamaia din Constanta cu transportul si intrarea in parcul acvatic gratuite.
Tot pentru copii, de 1 Iunie, autoritatile locale ale comunei Saligny le-au organizat la Caminul Cultural din localitatea Saligny un spectacol magic cu personaje din desene animate, jocuri interactive, melodii si cantece ale copilariei. Tot din partea Primariei si al Consiliului Local Saligny, toti copiii din comuna au primit cadouri cu dulciuri si racoritoare in valoare de 40 de lei.
La sfarsit de an scolar, copiii au primit diplome si premii ce au constat in carti, iar edilul comunei Saligny, Ion Beiu, alaturi de viceprimarul Nicolae Teleneanu le-a urat o vacanta placuta tuturor elevilor, iar in anul scolar ce urmeaza, sa obtina rezultate si mai bune la invatatura.

Articole din editia din data de Iunie 2017

 • Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

  Administratie locala
 • Tour-X - Schimbare de paradigma in oferta de produse turistice pe litoral

  Administratie locala
 • Zborurile interne de pe Aeroportul Kogalniceanu, reluate dupa foarte multi ani

  Administratie locala
 • Vrei sa fii VIP la Aeromania? Iata ce trebuie sa faci!

  Administratie locala
 • Festivitate de incheiere a anului scolar in comuna Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771